Share

Nadat Frankrijk zich op maandag 11 april 2016 als eerste land kwalificeerde voor het eindtornooi in de zomer van 2017 in Nederland heeft Europees titelverdediger Duitsland zich een dag later eveneens van deelname aan het EK verzekerd. De twee landen die al enkele jaren de UEFA Women’s Champions League en het Europese vrouwenvoetbal domineren zullen dus te zien zijn op het EK bij onze noorderburen.

Het was Dzsenifer Marozsan (1.FFC Frankfurt) die voor Duitsland in de EK-kwalificatieinterland in groep 1 tegen Kroatië in Osnabruck met een knap genomen vrije trap de poort naar Nederland opende (1-0, 32ste minuut). Net na de rust lukte Anja Mittag (Paris Saint-Germain) het tweede doelpunt (2-0, 50ste minuut) voor het team van bondscoach Silvia Neid, die na het Olympisch toernooi in Rio de Janeiro in augustus van dit jaar, de fakkel overdraagt aan Steffi Jones. Er waren 8.276 toeschouwers voor dit duel in Osnabrück.

In de andere wedstrijd in groep 5 hielden Rusland (dat recent op de Algarve Cup nog 5-0 verloor tegen de Belgian Red Flames) en Hongarije het in de Minor Sport Arena Petrovsky in Sint-Petersburg op een gelijkspel 3-3. Rusland kwam op voorsprong via captain Elena Terekhova 1-0 (13de minuut) maar zag Hongarije eerst langszij komen via Fanni Vago (1-1, 19de minuut) om na de rust uit te lopen via Dora Zeller (1-2, 66ste minuut) en Zsanett Jakabfi, ploeggenote van Tessa Wullaert bij VfL Wolfsburg (1-3, 76ste minuut). In het slot kwam Rusland nog terug tot 3-3 dankzij een strafschopdoelpunt van Elena Terekhova (2-3, 85ste minuut) en de gelijkmaker van Ekaterina Dmitrenko (90ste + 2′ minuut). Hongarije, Kroatië en Rusland strijden nog om de tweede plaats, Turkije is uitgeschakeld!

Zsanett Jakabfi, hier aan de bal voor VfL Wolfsburg tegen Nina Ehegotz (1.FC Köln), maakt met Hongarije nog altijd kans op een eerste EK-deelname! Foto - David Catry

Zsanett Jakabfi, hier aan de bal voor VfL Wolfsburg tegen Nina Ehegotz (1.FC Köln), maakt met Hongarije nog altijd kans op een eerste EK-deelname! Foto – David Catry

EK-kwalificatie 2017 – Groep 5 – Bremer Brücke, Osnabruck;
Duitsland – Kroatië 2-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 32′ Dzsenifer Marozsan 1-0, 50′ Anja Mittag 2-0.

Rusland – Hongarije 3-3 (rust: 1-1);
Doelpunten: 13′ Elena Terekhova 1-0, 19′ Fanni Vago 1-1, 66′ Dora Zeller 1-2, 76′ Zsanett Jakabfi 1-3, Elena Terekhova 2-3 op strafschop, Ekaterina Dmitrenko 3-3.

Dit is de stand in groep 5:
1. Duitsland 6-18 (30-0);
2. Hongarije 6-8 (7-17);
3. Kroatië 6-7 (8-7);
4. Rusland 4-5 (4-5);
5. Turkije 6-1 (1-21).

De acht groepswinnaars (Frankrijk is dat dus in groep 3, Duitsland in groep 5) en de zes beste tweedes (in duels tegen de groepswinnaar, de derde en de vierde in de eindstand) kwalificeren zich voor het EK 2017 in Nederland. De twee overblijvende tweedes spelen een play-off heen- en terug tussen 17 en 25 oktober 2016 voor het laatste ticket. Gastland Nederland is als organisator rechtstreeks geplaatst.

Lees meer en bekijk de video met de doelpunten van Duitsland – Kroatië in groep 3 via:
ZDF.de

Lees nog meer over Rusland – Hongarije via:
Website UEFA – Kwalificatie EK 2017

Lees meer over de kwalificatie van Frankrijk voor het EK 2017 in Nederland:

Vrouwenteam.be

Share