Share

Ook op de tweede speeldag van de Women’s Euro Winners Cup was Anaëlle Wiard, de spits van SC Eendracht Aalst Ladies in de Women’s Scooore Super League, succesvol voor haar club La New Team BS Brussels in het Portugese Nazare. Ze scoorde maar liefst drie keer. Ook Morgane Moreaux van ASE De Chastre maakte een knappe goal.

Morgane Moreaux (rechts) en Luisa Meza (5), ze waren allebei ook succesvol voor La New Team BS Brussels op de tweede speeldag! Foto – (c) Beachsoccer.com / Jose Manuel Alvarez / BSWW)

Op de tweede dag van dit tornooi ontmoette de eerste Belgische vertegenwoordiger ooit in zo’n eindronde het Spaanse CFP Cáceres Femenino. Het team van coach Jeremy Chojnowski nam niet de beste start want in de eerste periode kreeg la New Team BS Brussels maar liefst drie doelpunten te slikken. Halfweg dat eerste deel zorgde een misverstand in de verdediging voor de openingsgoal van Maria Barquero (1-0) en een minuut later verdubbelde Maria Jesus Escobar de score met een hard schot met rechts dat zuiver in de hoek belandde (2-0), Net voor het einde van die eerste periode volgde het derde tegendoelpunt met een prachtige vrije trap van Maria Martinez (3-0).

Maria Martinez (7) lukte 3 doelpulnten voor het Spaanse CFP Cáceres Femenino. Foto – (c) Beachsoccer.com / Jose Manuel Alvarez / BSWW

In de tweede periode kwam het Belgische team echter met nieuwe moed het veld op. Een diepe bal van de doelvrouw werd knap achterwaarts binnengekopt door Anaëlle Wiard (3-1) en even later volgde bijna de aansluitingstreffer toen Morgane Moreaux de lat trof. Even later had de speelster van de kersverse eersteklasser ASE De Chastre meer succes toen ze opnieuw met links nu mooi in de benedenhoek trapte (3-2). En het werd nog spannender want plots haalde Luiza Meza uit met een knap schot. De Spaanse doelvrouw Tatiana was opnieuw geklopt en het stond 3-3. Maar CFP Cáceres Femenino sloeg terug en het scoorde nog voor het einde van de tweede periode twee keer eerst via Maria Martinez met haar tweede van de namiddag en dan met een knap schot met rechts van Marina Lopez Garcia hoog in het dak van het doel verdedigd door Noémie Cuberes (5-3).

De Spaanse captain Maria Angeles Garcia Chaves met de vrije trap voor de 8-4! Foto – (c) Beachsoccer.com / Jose Manuel Alvarez / BSWW

In het begin van de derde periode kopte Anaëlle Wiard na een hoekschop van Lila Cremers meteen de aansluitingstreffer tegen de netten (5-4) maar de bezoekers sloegen op de counter terug via Marta Hernandez  (6-4). De Spaanse meiden liepen nog verder uit met een knap schot zuiver in de hoek van opnieuw Maria Martinez (7-4) en vervolgens trapte de Spaanse captain Maria Angeles Garcia Chaves een vrije trap rechtstreeks voorbij de pas ingevallen Belgische doelvrouw Ainara Salido, die bij het provinciale team van FWS Woluwe speelt (8-4). Het slotakkoord was minder dan drie minuten voor het einde opnieuw voor Anaëlle Wiard. Zij zette een aanval op met captain Tracy Vander Beken en haalde vervolgens knap uit met rechts in de winkelhaak (8-5), het was een van de vele mooie doelpunten op deze dag. CFP Cáceres Femenino heeft na twee speeldagen een 6 op 6. La New Team BS Brussels verloor voorlopig 2 keer maar ze gaan er volledig voor en zorgen mee voor een mooi spektakel!

Anaelle Wiard scoorde in 2 wedstrijden al 4 keer voor La New Team BS Brussels in Portugal! Beachsoccer.com / Jose Manuel Alvarez / BSWW

Nog meegeven dat de tweede wedstrijd in de groep, die gepland was op donderdag 10 september 2020 tussen het Russische WFC Zvezda en het Oekraïense BSC Mryia 2006 pas op vrijdag 11 september 2020 zal plaatsvinden.

U kan alles verder blijven volgen via:

Website Beachsoccer

Meer info over dit tornooi kan U ook nog vinden via:

Fb Belgian Beach Soccer

Herbekijk het volledige duel van La New Team BS Brussels tegen het Spaanse CFP Cáceres Femenino met dank aan Beach Soccer World Wide:

Beach Soccer TV

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share