Share

Afgelopen weekend begon ook de competitie in het Franse vrouwenvoetbal. In de D2 Féminine groep A waar de Belgische voetballers Maud Coutereels en Silke Demeyere spelen bij Rijsel stond er met RC Lens tegen FC Nantes een interessant duel op het programma. De bezoekers zijn immers één van de favorieten voor de titel in deze reeks terwijl de thuisploeg onder leiding van coach Sarah M’Barek aan het bouwen is voor een ploeg die ook binnen de drie jaar de promotie zou moeten afdwingen.

U kan een samenvatting van RC Lens – FC Nantes bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

FC Nantes won dus met 0-2 op bezoek bij RC Lens dankzij doelpunten van Anaïs Ribeyra (0-1, 28ste minuut) en Julie Pian (0-2, 49ste minuut).

Luister naar Charlotte Lorgeré (captain FC Nantes) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Namnata Traoré (RC Lens), die recent de nieuwe truien van de Franse nationale mannenploeg presenteerde samen met Kylian Mbappé, dankzij Vrouwenteam TV:

Nog in groep A begon Rijsel op zaterdag 5 september 2020 met een 2-0-thuiswinst tegen Orléans dankzij een dubbel van Noémie Mouchon (56ste en 83ste minuut). Ook La Roche-sur-Yon (4-0 thuis tegen Vendenheim), Saint-Malo (4-0 thuis tegen Nancy) en FC Metz (1-3 op Brest) wonnen hun openingsduel. De ontmoeting Strasbourg – VGA Saint-Maur werd afgelast.

Voor meer over RC Lens Féminin ga naar:

Fb RC Lens Féminin

Voor meer over het vrouwenteam van FC Nantes ga naar:

Fb FC Nantes Féminines

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share