Share

Op zaterdag 12 september 2020 stond de laatste wedstrijd van La New Team BS Brussels in de Women’s Euro Women’s Cup 2020 in het Portugese Nazaré op het programma. De tegenstander was dit keer het Russische WFC Zvezda Women, dat in 2018 nog eindwinnaar was.

Morgane Moreaux probeert het met een schot tegen WFC Zvezda Women! Foto – (c) Beachsoccer.com / Jose Manuel Alvarez / BSWW

La New Team BS Brussels werd meteen met de neus op de feiten gedrukt bij de aftrap. Nataliia Kanaeva met het opwippertje, Glafira Bazhanova met het schot en 0-1. Kort voor het einde van de eerste periode volgde nog een opmerkelijke goal. Het was de Russische doelvrouw Anna Akylbaeva die met een verre trap de score verdubbelde (0-2).

De Russische doelvrouw Anna Akylbaeva die scoorde tegen La New Team BS Brussels! Foto – (c) Beachsoccer.com / Jose Manuel Alvarez / BSWW

Halfweg de tweede periode kreeg La New Team BS Brussels een strafschop en de kans om de aansluitingstreffer te scoren maar Anaëlle Wiard vond dit keer de invallersdoelvrouw Viktoriia Silina op haar weg. Op het einde van die tweede periode lukte WFC Zvezda Women nog drie doelpunten via Iana Zubilova (0-3) en een dubbel van Glafira Bazhanova (0-4 met het hoofd en 0-5 met de voet).

Anaëlle Wiard kreeg een strafschop tegen WFC Zvezda maar scoren lukte dit keer niet! Foto – (c) Beachsoccer.com / Jose Manuel Alvarez / BSWW

In de derde en laatste periode hield La New Team BS Brussels opnieuw goed stand maar kort tegen het einde van de wedstrijd vielen er nog drie tegengoals eerst via Anna Cherniakova (0-6), dan via Veronika Khutornaia (0-7) en tenslotte via Nataliia Kanaeva (0-8). Anaëlle Wiard probeerde het dan nog met een schot maar die werd afgeweerd en ging naast, meteen het laatste feit van deze eerste deelname van een Belgische team aan de Women’s Euro Winners Cup 2020.

Een van de vele aanvallen van WFC Zvezda, dat te sterk was voor het Belgische team! Foto – (c) Beachsoccer.com / Jose Manuel Alvarez / BSWW

La New Team BS Brussels eindigde op die manier al zeker als vijfde en laatste op dit tornooi zonder een overwinning maar het scoorde wel 10 doelpunten en droeg op die manier enorm bij aan het spektakel terwijl Anaëlle Wiard met haar 6 goals voorlopig nog altijd de topschutster is van het vrouwentornooi!

Drie speelsters strijden om de bal in het duel tussen het Spaanse CFP Cáceres Feminino (in het geel) en BSC Mriya (in het wit) uit Oekraïne in het Estadio do Viveiro in Nazare. Foto – (c) Beachsoccer.com / Jose Manuel Alvarez / BSWW

Op hetzelfde moment als de laatste wedstrijd van La New Team BS Brussels won het Oekraïense BSC Mriya 2006 met 1-4 tegen het Spaanse CFP Cáceres Feminino, dat zo tegen een eerste nederlaag op dit tornooi opliep. Voor BSC Mriya 2006 waren het belangrijke punten want zo kwamen zij nog altijd in aanmerking voor de eindwinst.

Het zand stuift op tijdens WFC Zvezda (hier met zwarte truien) tegen Marseille Beach Team! Foto – (c) Beachsoccer.com / Jose Manuel Alvarez / BSWW

In de vroege voormiddag, ‘s ochtends om 8 uur lokale tijd al, had het Russische WFC Zvezda Women ook al met ruime cijfers gewonnen tegen Marseille Beach Team. Het werd in die ochtendwedstrijd maar liefst 7-0. WFC Zvezda lukte dus 15 doelpunten op één dag zonder ook maar één doelpunt te moeten toestaan.

WFC Zvezda nam ook vlot afsstand van Marseille Beach Team! Foto – (c) Beachsoccer;com / Jose Manuel Alvarez / BSWW

***Dit waren alle uitslagen op de eerste 4 speeldagen van de Women’s Euro Winners Cup 2020 in het Portugese Nazaré:

Woensdag 9 september 2020:

CFP Cáceres Feminino – Marseille Beach Team 2-1;

BSC Mriya 2006 – New Team BS Brussels 4-3;

Donderdag 10 september 2020:

CFP Cáceres Feminino – New Team BS Brussels 8-5;

Vrijdag 11 september 2020:

WFC Zvezda Women – BSC Mriya 2006 2-2 (2-1 na strafschoppen);

Marseille Beach Team – New Team BS Brussels 4-2;

Zaterdag 12 september 2020:

WFC Zvezda Women – Marseille Beach Team 7-0;

New Team BS Brussels – WFC Zvezda Women 0-8;

CFP Cáceres Feminino – BSC Mriya 2006 1-4;

***De stand voor de laatste wedstrijddag:

1. WFC Zvezda Women 3-7 (17-2);

2. BSC Mriya 3-6 (10-6);

3. CFP Cáceres Feminino 3-6 (11-10);

4. Marseille Beach Team 3-3 (5-11);

5. New Team BS Brussels 4-0 (10-24).

***Nog te spelen op zondag 13 september 2020:

Marseille Beach Team – BSC Mriya 2006;

WFC Zvezda Women – CFP Cáceres Feminino;

U kan alles verder blijven volgen via:

Website Beachsoccer

Meer info over dit tornooi kan U ook nog vinden via:

Fb Belgian Beach Soccer

Herbekijk het volledige duel van La New Team BS Brussels tegen WFC Zvezda Women met dank aan Beach Soccer World Wide:

Beach Soccer TV

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share