Share

Het Oekraïense BSC Mriya 2006 uit Ananyiv in de regio van Odessa Oblast is de nieuwe naam op de erelijst van de Women’s Euro Winners Cup, de Champions League Beach Soccer bij de vrouwen. Anaëlle Wiard, de ex-Belgian Red Flame die tegenwoordig in de Women’s Scooore Super League uitkomt voor SC Eendracht Aalst Ladies, is met haar 6 doelpunten de topschutster van het tornooi geworden! Een primeur voor België!

Anaëlle Wiard presteerde optimaal in Portugal voor La New Team BS Brussels! Foto – (c) Beachsoccer.com / Jose Manuel Alvarez / BSWW

Op zondag 13 september 2020 stond de laatste speeldag van de Women’s Euro Winners Cup 2020 in het Portugese Nazaré op het programma. Het was uitkijken wie de winnaar zou worden en of Anaëlle Wiard ook de allereerste Belgische topschutster van het tornooi zou worden.

De Portugese Mariana Filipa Alves Rosa van BSC Mriya 2006 speelde thuiswedstrijden op weg naar de Europese trofee Foto – (c) Beachsoccer.com / Jose Manuel Alvarez / BSWW

Er kwamen met favoriet WFC Zvezda Women uit Sint-Petersburg, CFP Cáceres Feminino en BSC Mriya 2006 nog drie teams in aanmerking om de opvolger te worden van het Spaanse AIS Playas de San Javier. WFC Zvezda had de beste papieren want winst tegen CFP Feminino bezorgde hen de trofee. Maar BSC Mriya 2006 won de eerste wedstrijd in de vroege namiddag tegen Marseille Beach Team met 3-5 dankzij een hat-trick van Tykhonova en daardoor was het Spaanse CFP Cáceres Feminino uitgeschakeld voor de eindwinst aangezien ze het onderlinge duel hadden verloren. Alle ogen waren dus gericht op WFC Zvezda Women maar zij konden het in deze slotwedstrijd niet waarmaken. Maria Herrero lukte na 9 minuten in de eerste periode een knap doelpunt voor CFP Cáceres Feminino (0-1) en het bleek voldoende voor de overwinning ondanks de vele pogingen van het Russische team die telkens weer de Spaanse doelvrouw op hun weg vonden of de bal centimeters naast zagen gaan.

Felicitaties voor Maria Herrero, de matchwinnares van het duel tussen CFP Cáceres Feminino tegen WFC Zvezda Women. Foto – (c) Beachsoccer.com / Jose Manuel Alvarez / BSWW

***Uitslagen van de laatste wedstrijden op zondag 13 september 2020:

Marseille Beach Team – BSC Mriya 2006 3-5;

WFC Zvezda Women – CFP Cáceres Feminino 0-1;

***De eindstand van de Women’s Euro Winners Cup 2020:

1. BSC Mriya 2006 4-9 (15-9);

2. CFP Cáceres Feminino 4-9 (12-10);

3. WFC Zvezda Women 4-7 (17-3);

4. Marseille Beach Team 4-3 (8-16);

5. New Team BS Brussels 4-0 (10-24).

***De individuele trofeeën gingen naar:

Van links naar rechts de beste doelvrouw Anna Akylbaeva, de topschutster Anaëlle Wiard en de beste speelster Maria Herrero allen met hun trofee en met mondmasker! Foto – (c) Beachsoccer;com / Jose Manuel Alvarez / BSWW

Most Valuable Player:

María Herrero (CFP Cáceres Femenino)

Topschutster:

Anaëlle Wiard (La New Team BS Brussels)

Anaëlle Wiard poseert met haar trofee van topschutster op de Women’s Euro Winners Cup 2020 in het Portugese Nazaré samen met haar coach Jermey Chojnowski! Foto – (c) La New Team BS Brussels

Beste doelvrouw:

Anna Akylbaeva (WFC Zvezda Women)

U kan het beach soccer verder blijven volgen via:

Website Beachsoccer

Meer info over dit tornooi kan U ook nog vinden via:

Fb Belgian Beach Soccer

Herbekijk het volledige duel van WFC Zvezda Women tegen het Spaanse CFP Cáceres Femenino  met dank aan Beach Soccer World Wide:

Beach Soccer TV

Herbekijk het volledige duel van Marseille Beach Team tegen het Oekraïense BSC Mriya 2006 met dank aan Beach Soccer World Wide:

Beach Soccer TV

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share