Share

Op dinsdag 15 september 2020 kan U de belangrijke wedstrijd van KAA Gent, een dag na het ontslag van trainer Laszlo Bölöni, tegen het Oostenrijkse Rapid Wien in de derde voorronde van de UEFA Champions League bekijken op VTM 2. De Belgian Red Flames zullen echter in de volgende dagen niet op die zender te zien zijn. Zij verhuizen op het einde van de week en begin volgende week naar VTM 4, de zender die tot voor kort CAZ heette.

Het is uiteraard maar een verhuis van de ene naar de andere zender maar misschien zit er toch iets meer achter. De Belgian Red Flames zagen hun eerste EK-kwalificatiewedstrijden richting het EK 2021, dat in 2022 in Engeland zal gespeeld worden, vast op Q2 passeren. Maar nu er een wijziging is gekomen van zenders zitten ze plots op VTM 4. Zo zal het duel van nu vrijdag 18 september 2020 in Leuven tegen Roemenië met aftrap om 17u30 al vanaf 17u10 te zien zijn. Zwitserland – België van volgende week dinsdag 22 september 2020 in Thun wordt om 19 uur afgetrapt en is vanaf 18u50 rechtstreeks te zien op VTM 4. Langs Franstalige kant is er geen wijziging. Daar blijven de Belgian Red Flames op Club RTL.

Jarne Teulings op de training van de Belgian Red Flames in Tubeke tegenover Tine De Caigny haar ploeggenote bij RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Ondertussen heeft bondscoach Ives Serneels met Jarne Teulings nog een extra speelster toegevoegd aan de al ruime selectie voor deze beide kwalificatieinterlands op weg naar het EK in Engeland. Of de speelster van RSC Anderlecht ook haar eerste speelminuten zal krijgen op het allerhoogste niveau dat is uiteraard nog afwachten.

Laura Rus, die een seizoen voor RSC Anderlecht speelde, behoort ook tot de Roemeense selectie voor het duel van vrijdag 18 september 2020 in Leuven! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

 

Inmiddels maakte de UEFA ook bekend wie de wedstrijd België – Roemenië in goede banen moet leiden. Er werd gekozen voor een viertal uit Wit-Rusland, het land waar momenteel elke dag protest is tegen het beleid van president Aleksandr Loekasjenko. De 31-jarige Volha Tsiareshka is de scheidsrechter met dienst nu vrijdag 18 september 2020 in Leuven en zij wordt bijgestaan door Alena Karas en Anastasiya Danchenko. De vierde official is Alena Kanaplianikava.

Volha Tsiareshka floot in 2017 de finale van het EK WU19 in Belfast tussen Frankrijk en Spanje (2-3) en ze is geen onbekende voor Davinia Vanmechelen want zij leidde op woensdag 25 september 2019, iets minder dan een jaar geleden de terugwedstrijd in de eerste ronde van de UWCL tussen FC Twente en het Oostenrijkse SKN Sankt-Polten, die op 1-2 eindigde. Davinia Vanmechelen kreeg in dat duel na 58 minuten een gele kaart van deze scheidsrechter uit Wit-Rusland. Ook voor Davina Philtjens is ze geen onbekende want op woensdag 11 oktober 2017 was zij de scheidsrechter in de terugwedstrijd van de eerste ronde van het UWCL-duel tussen Brescia en Ajax, dat op 2-0 eindigde en waardoor het Europese parkoers van Ajax eindigde.

Lees nog meer over Volha Tsiareshka via:

UEFA.com

Bekijk de selectie van Roemenië voor de wedstrijd van vrijdagavond via:

Vrouwenteam.be

Bekijk de selectie van de Belgian Red Flames voor de wedstrijd van vrijdagavond via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal ga naar:

 

Share