Er was het voorbije weekend niet alleen de derde ronde van de Beker van België. Ook in de provinciale reeksen werd er na de lange coronastop voor het eerst opnieuw vrouwenvoetbal in competitie gespeeld. Op de openingsdag gingen we een kijkje nemen in de eerste provinciale Brabant Voetbal Vlaanderen waar RWDM Girls, altijd een bron van talent, het in de schaduw van het Edmond Machtensstadion mocht opnemen tegen nieuwkomer KFC Herent.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

KFC Herent schreef dus meteen geschiedenis want het team van trainer David Fleurman won de allereerste wedstrijd ooit in de eerste provinciale Brabant Voetbal Vlaanderen met 1-2 op bezoek bij RWDM Girls. Nadat de ingevallen Jelena Valvekens de paal trof voor de bezoekers (67ste minuut) opende Katrien Voets (ex-Rapide Wezemaal) de score met een zuiver genomen strafschop waartegen Alaba Jonathan, de reservedoelvrouw van Nigeria op het voorbije WK 2019 in Frankrijk, geen kans had (0-1, 75ste minuut).

RWDM Girls 2020/21 voor de aftrap van de openingswedstrijd van het seizoen tegen KFC Herent! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

De thuisploeg onder leiding van coach Zoubir Eutamene kwam drie minuten later terug op gelijke hoogte na een afstandschot dat via de paal doel trof van ex-jeugd Red Flame Anaïs Bey Temsamani (1-1, 78ste minuut). Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd stuurde Hanne Declercq de ingevallen Plamedi Bitenga diep. De spits van KFC Herent was sneller dan de verdediging van RWDM Girls en trapte met rechts de bal zuiver in de hoek voorbij de dit keer kansloze Alaba Jonathan (1-2, 88ste minuut). KFC Herent overleefde ook nog de toegevoegde tijd en daarna kon het beginnen juichen want de eerste overwinning van het seizoen was binnen!

Luister naar Plamedi Bitenga (KFC Herent) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Anaïs Bey Temsamani (RWDM Girls) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Mathilde Sinnaeve (KFC Herent) dankzij Vrouwenteam TV:

KFC Herent ontvangt op de tweede speeldag op vrijdag 18 september 2020 al FC Tildonk, dat eveneens won op de openingsdag thuis tegen het beloftenteam van DVC Eva’s Tienen met 2-1. De aftrap is om 20u30 op het Sportcomplex De Kempen aan de Mechelsesteenweg 634 in Herent.

KFC Herent begon aan een nieuw avontuur in de 1ste provinciale Brabant Voetbal Vlaanderen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

RWDM Girls gaat op diezelfde vrijdagavond 18 september 2020 op bezoek bij FC Herne, dat op de openingsdag met 7-1 verloor bij Miecroob Veltem. De aftrap op de Hernekouter in Herne is om 20 uur.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal ga naar: