Roemenië is inmiddels geen onbekende meer voor de Belgian Red Flames want zij waren ook op weg naar het WK 2019 in Frankrijk tegenstander. De wedstrijd op vrijdag 20 oktober 2017 in Leuven eindigde destijds in een overwinning maar dat ging toch moeizamer dan verwacht.

Tessa Wullaert juicht nadat ze het winnende doelpunt binnenkopte tegen Roemenië op weg naar het WK 2019 in Frankrijk! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het werd toen 3-2 na een dubbel in de eerste helft van Janice Cayman (1-0, 31ste en 2-0, 37ste minuut) maar Roemeniê sloeg kort voor en kort na de rust terug met goals van Cosmina Dusa (2-1, 38ste minuut) en Laura Rus (2-2, 53ste minuut). Het winnende doelpunt kwam er pas in het slot na een kopbal van Tessa Wullaert op aangeven van Laura Deloose (3-2, 87ste minuut).

De Belgian Red Flames in Cluj vlak voor de wedstrijd tegen Roemenië! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Geven we ook nog mee dat de twee kwalificatieduels op bezoek bij Roemenië ook telkens eindigden met winst maar slechts met een doelpunt verschil. Het werd daar telkens 0-1. Ella Van Kerkhoven, die na 46 minuten inviel voor Yana Daniëls, lukte na 84 minuten wedstrijd het enige doelpunt op vrijdag 31 augustus 2018 in Botosani op weg naar het WK 2019 in Frankrijk. Laura De Neve was dan weer de matchwinnares op dinsdag 8 oktober 2019 in Cluj met een afgeweken vrije trap in de 9de minuut van de wedstrijd op weg naar het EK 2021, dat in 2022 zal gespeeld worden in Engeland.

U kan hier nog eens de samenvatting van de heenwedstrijd in Cluj bekijken met dank aan Q2 / DPM Media / RBFA: