Share

Op dinsdag 22 september 2020 gaat voor de Belgian Red Flames de kwalificatie richting het EK in Engeland verder met een belangrijk duel in Thun tegen Zwitserland. Eerder op de dag ontvangt Roemenië op het voetbalcenter van Mogosoaia Kroatië in de strijd voor de derde plaats.

De vier doelpuntenmakers van tegen Roemenië Elena Dhont, Justine Vanhaevermaet, Tessa Wullaert en Janice Cayman zorgden ervoor dat de Belgian Red Flames met een riante uitgangspositie aan de wedstrijd in Thun kunnen beginnen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Bij het vorige bezoek aan Zwitserland op 9 dinsdag oktober 2018 in de Tissot Arena van Biel/Bienne stond de weg naar het WK 2019 in Frankrijk nog open maar in de terugwedstrijd van de eerste play-off kwamen de Belgian Red Flames na een 2-2-gelijkspel in Leuven niet verder dan een 1-1 wat een einde maakte aan de Belgische WK-dromen.

Bondscoach Ives Serneels is met de Belgian Red Flames goed op weg naar een tweede EK-eindronde. In Zwitserland volgt mogelijk een verdere stap. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Bijna twee jaar verder zijn de Belgian Red Flames nog altijd onder leiding van bondscoach Ives Serneels in een andere situatie aangekomen in Thun, een 70 kilometer verder zuidoostwaarts richting de Thunersee, waar ze op dinsdagavond 22 september 2020 om 19 uur het opnieuw zullen opnemen tegen Zwitserland in groep H van de EK-kwalificatie richting het EK 2021 in Engeland maar dat vanwege de coronacrisis pas in de zomer van 2022 zal plaatsvinden. Na de ruime winst thuis tegen Roemenië (6-1) en het verrassende puntenverlies van Zwitserland op bezoek bij Kroatië (1-1) afgelopen vrijdag 18 september 2020 zitten ze in de driving seat. Ze beginnen deze keer aan het duel met 2 punten voorsprong (15 tegenover 13) op de belangrijkste tegenstander voor de rechtstreekse kwalificatie. Een gelijkspel vanavond is een goed resultaat, een overwinning betekent dat de poorten richting Engeland definitief open zullen gaan want op 27 oktober 2020 volgt er voor de Belgian Red Flames nog een uitwedstrijd op bezoek bij het zwakke broertje van de groep Litouwen in het Sūduvastadion van Marijampole. Met een positief resultaat kunnen ze zich mogelijk daar dan mathematisch plaatsen voor hun tweede EK-eindronde ooit.

Ramona Bachmann, die inmiddels in Frankrijk voor PSG speelt, is en blijft een gevaar voor elke tegenstander! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Zwitserland – België is vanaf 18u50 te zien op VTM 4 en Club RTL. De wedstrijd staat onder leiding van de 32-jarige Zweedse scheidsrechter Tess Olofsson met als assistenten Camilla Stendahl en Almira Spahić. De vierde ref komt ook uit Zweden en heet Lovisa Johansson. Tess Olofsson is geen onbekende voor de Belgian Red Flames want ze was op vrijdag 8 november 2019 ook al de scheidsrechter tijdens het duel Kroatië – België in Zaprešić dat met 1-4 gewonnen werd.

De Zweedse Tess Olofsson mag een tweede uitwedstrijd van de Belglian Red Flames fluiten in de EK-kwalificatie richting Engeland! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Wie het resultaat wil volgen kan daarvoor ook altijd terecht op de website van de UEFA:

UEFA.com

Lees nog over de vorige Zwitserland – België in Biel/Bienne via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share