Share

De 29-jarige Anaëlle Wiard maakte haar debuut op het hoogste niveau bij Fémina White Star Woluwe en ze speelde daarna ook voor RSC Anderlecht, Standard, OH Leuven en sinds dit seizoen bij SC Eendracht Aalst in de Women’s Scooore Super League. Ze kwam tot 16 interlands voor België en ze scoorde 5 keer voor de Belgian Red Flames in haar beginperiode als international.

Anaëlle Wiardd wordt gefelliciteerd door Janice Cayman en Lien Mermans (14) nadat ze de 1-3 scoorde voor de Belgian Red Flames in de EK-kwalificatiewedstrijd op 20 juni 2012 in Szombathely tegen Hongarije. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry / Joke Vuylsteke

Inmiddels heeft ze naam gemaakt in het internationale beach soccer waar ze de allereerste Belgische speelster werd die topschutter werd op een Europees eindtornooi: de Women’s Euro Winners Cup Nazaré 2020! Niemand deed haar dat voor. Ze kreeg dan ook een ruim interview op de website van beachsoccer.com en dat willen we U niet onthouden.

Lees het interview met Anaëlle Wiard via:

Beachsoccer.com

Anaëlle Wiard op de bank bij een wedstrijd van de Belgian Red Flames in september 2016 in Leuven! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Anaëlle Wiard gaat op zaterdag 26 september 2020 met SC Eendracht Aalst in de 1/16de finales van de Beker van België op bezoek bij KRC Genk Ladies. De aftrap is om 15u30. De week nadien op zondag 4 oktober 2020 speelt SC Eendracht Aalst de volgende wedstrijd in de Women’s Scooore Super League met aftrap om 18 uur. Daarna gaan ze op vrijdag 9 oktober 2020 eveneens in de competitie op bezoek bij RSC Anderlecht met aftrap om 20 uur. De volgende thuiswedstrijd van de vrouwelijke Ajuinen is pas op zaterdag 17 oktober 2020 om 14 uur tegen KRC Genk Ladies! 

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share