Share

Tijdens de doortocht in België van storm Odette stonden op zaterdag 26 september de zestiende finales in de vrouwelijke Beker van België op het programma. Aangezien er één duel tussen teams uit de Women’s Scooore Super League op het programma stond zou er zeker één team uit de belangrijkste reeks van het Belgische vrouwenvoetbal de achtste finales niet bereiken maar daarnaast was er nog een stunt van eersteklasser VC Moldavo terwijl ook tweedeklasser KVK Svelta Melsele een team uit een hogere reeks uitschakelde!

Noa Delheye (12) lukte kort voor de rust het derde doelpunt voor een door de regen doorweekt SV Zulte Waregem tegen het beloftenteam van KRC Genk Ladies. Tijdens de rust wisselden ze dan ook van shirt en broek! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

VC Moldavo moest in de laatst geprogrammeerde wedstrijd van deze zaterdag 26 september 2020 op bezoek bij het pas recentelijk geboren Sporting de Charleroi. Het nam op de Belfius Academy in Marcenille vroeg afstand van de thuisploeg dankzij goals van An-Sofie Lodewijckx 0-1 (8ste minuut) en Louise Dauwen (0-2, 19de minuut). Noémie Fourdin, de captain van de thuisploeg, kopte vlak voor de rust de aansluitingstreffer tegen de netten (1-2, 44ste minuut) maar via Bo Schepkens liepen de bezoekers kort na de rust weer verder uit (1-3, 49ste minuut). De Slovaakse international Ludmila Matavkova gaf de vrouwelijke Zebra’s kort voor het uur opnieuw hoop (2-3, 58ste minuut) en kwam nog dicht bij de gelijkmaker maar in de slotfase zette Zoë Poorters de eindstand op het bord (2-4, 90ste minuut). VC Moldavo mag het in de achtste finales thuis opnemen tegen Kontich dat het beloftenteam van RSC Anderlecht versloeg met 1-0 dankzij een doelpunt van Kaily Dhondt in de 13de minuut van de wedstrijd.

Captain Noémie Fourdin kopte net voor de rust de aansluitingstreffer tegen de netten maar Sporting de Charleroi ging uiteindelijk toch onderuit tegen VC Moldavo. Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

KRC Genk Ladies was in 2018 in Eupen nog bekerfinalist tegen Standard onder leiding van Patrick Slegers maar dit keer liep het fout voor het jonge Limburgse team dat zonder Aline Zeler aantrad. SC Eendracht Aalst Ladies kwam kort voor de rust op voorsprong via Stéphanie Van Gils (0-1, 43ste minuut) maar de debuterende ex-atlete Manyima Stevelmans zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker (1-1, 76ste minuut) waardoor er strafschoppen moesten genomen worden. KRC Genk Ladies begon goed met een rake poging van Sien Vandersanden (1-0). Chloë Van Mingeroet trapte Aalst langszij (1-1). Daarna scoorde KRC Genk Ladies niet meer (Silke Baccarne stopte twee pogingen) terwijl Stéphanie Van Gils (1-2), Laurence Marchal (1-3) en Valentine Hannecart (1-4) dat wel deden voor de bezoekers.

SC Eendracht Aalst Ladies schakelde op verplaatsing en met de strafschoppen KRC Genk Ladies uit! Foto – (c) SC Eendracht Aalst Ladies

SC Eendracht Aalst Ladies bekert verder en het moet in de achtste finales op bezoek bij tweedeklasser KVK Svelta Melsele dat ook voor een stunt zorgde want het schakelde eersteklasser KSK Voorwaarts Zwevezele uit. Aan de Albrecht Rodenbachlaan in Melsele leken de bezoekers op winst af te stevenen maar late doelpunten van Hannah Bockstael (3-3, 88ste minuut) en Lien Wyndaele (4-3, 89ste minuut) beslisten daar uiteindelijk anders over.

KVK Svelta Melsele staat als enige tweedeklasser nog in de achtste finales van de Beker van België! Foto – (c) KVK Svelta Melsele

Nog meegeven dat eersteklasser RFC de Liège dubbele cijfers lukte op bezoek bij KSV Bredene (0-11) en dat landskampioen RSC Anderlecht nog beter deed uit bij het beloftenteam van SV Zulte Waregem (0-12). Daar lukten zowel Elke Van Gorp als Jarne Teulings 4 goals. Daarnaast scoorden Kassandra Missipo 2 keer, Sarah Wijnants en Sakina Diki Ouzraoui. De Belgian Red Flames Tessa Wullaert en Tine De Caigny kwamen niet in actie.

Jarne Teulings, die 4 keer scoorde voor RSC Anderlecht, passeert hier Jolien Douterloigne, de doelvrouw van de beloften van SV Zulte Waregem in de zestiende finales van de Beker van België! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Sanne Schoenmakers lukte het meeste goals in deze zestiende finales. Zij scoorde 6 keer thuis tegen Wuustwezel en droeg die goals op aan haar overleden oma.

Sanne Schoenmakers, die hier gefeliciteerd wordt door Noémie Gelders, trof 6 keer raak voor Standard in de zestiende finales van de Beker van BelgIë! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Het duel tussen DVC Eva’s Tienen en het beloftenteam van KAA Gent Ladies werd afgelast vanwege een geval van corona bij de thuisploeg. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum voor dit bekerduel!

***Dit waren alle uitslagen in de 1/16de finales van de Beker van België 2020/21:

Jong OHL Women – KAA Gent Ladies 0-0 (3-4 na strafschoppen);

Standard – Wuustwezel 9-0;

Bekijk een samenvatting van dit duel met dank aan Luc Calleeuw:

Kontich – RSC Anderlecht B 1-0;

SV Zulte Waregem – KRC Genk Ladies B 6-0;

Ulrike De Frere scoorde een dubbel voor SV Zulte Waregem in de zonniger tweede helft van de thuiswedstrijd tegen het beloftenteam van KRC Genk Ladies. Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

SC Eendracht Aalst Ladies B – OH Leuven 0-5 forfait;

Club YLA – USGTH Ladies 4-1;

Marie Minnaert lukte opnieuw 2 goals voor Club YLA nu in de Beker van België thuis tegen USGTH Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

KSV Bredene – RFC de Liège 0-11;

DVC Eva’s Tienen – KAA Gent Ladies B afgelast vanwege een geval van corona;

Sporting de Charleroi – VC Moldavo 2-4;

KRC Genk Ladies – SC Eendracht Aalst Ladies 1-1 (1-4 na strafschoppen);

Silke Baccarne, de doelvrouw van SC Eendracht Aalst Ladies, stopte twee strafschoppen in de penaltyepiloog op bezoek bij KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

FWS Woluwe – Dames VK Egem 2-1;

KVK Svelta Melsele – KSK Voorwaarts Zwevezele 4-3;

Standard B – E. Mazenzele Opwijk 3-0;

SV Zulte Waregem B – RSC Anderlecht 0-12;

Jana Coryn maakte haar wederoptreden bij het beloftenteam van SV Zulte Waregem tegen haar ex-club RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

ASE De Chastre – Sibret 3-1;

KV Mechelen B – KV Mechelen 0-1;

De groepsfoto na het duel tussen de beloften van KV Mechelen en het eerste elftal van KV Mechelen! Het enige doelpunt kwam van het hoofd van Liesl Dupont! Foto – (c) Fb KV Mechelen Dames

Lees het verslag van dit duel via:

Website KV Mechelen Dames

Bekijk het verslag van KRC Genk Ladies – SC Eendracht Aalst Ladies met dank aan Sportbeat TV:

Fb Sportbeat TV

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond SV Zulte Waregem – KRC Genk Ladies B via:

Sportpix.be

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond SV Zulte Waregem B – RSC Anderlecht via:

Sportpix.be

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond Club YLA – USGTH Ladies via:

Sportpix.be

***Dit is het programma voor de achtste finales op zaterdag 31 oktober 2020:

VC Moldavo (1ste klasse) – Kontich (1ste klasse);

Kontich, dat thuis won tegen het beloftenteam van RSC Anderlecht, is de volgende tegenstander van stuntploeg VC Moldavo! Foto – (c) Dames Kontich FC / LS

KVK Svelta Melsele (2de klasse) – SC Eendracht Aalst (SL);

Standard B (1ste klasse) – RFC de Liège (1ste klasse);

RFC de Liège mag na de winst met dubbele cijfers in de zestiende finales van de beker nu in de achtste finales op bezoek bij het beloftenteam van Standard! Foto – (c) RFC de Liège / PS

KAA Gent Ladies (SL) – KV Mechelen (1ste klasse);

Standard (SL) – OHL Women (SL);

SV Zulte Waregem (SL) – RSC Anderlecht (SL);

Mariam Abdulai Toloba, hier in duel met Maud Schiettecatte van het beloftenteam van SV Zulte Waregem is eind oktober 2020 in principe opnieuw met de landskampioen te gast in Zulte, nu voor de achtste finales van de Beker van België. Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Club YLA (SL) – FWS Woluwe (SL);

DVC Eva’s Tienen (1ste klasse) of KAA Gent Ladies B (1ste klasse) – ASE de Chastre (1ste klasse);

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal ga naar:
Share