Share

Tweevoudig bekerwinnaar KAA Gent Ladies had afgelopen zaterdag 26 september 2020 moeite om zich in de zestiende finales van de Beker van België op bezoek bij het beloftenteam van OHL te kwalificeren voor de volgende ronde. Daarvoor waren zelfs strafschoppen nodig. Maar de vrouwelijke Buffalo’s verloren op Bruineveld in Kessel-Lo vooral met Shari Van Belle een van hun jonge Belgian Red Flames want zij viel uit met een zware blessure.

Shari Van Belle lachend aan de bal tijdens een van de vele trainingen met de Belgian Red Flames! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Shari Van Belle is bekend van haar sterke prestaties en twee bekeroverwinningen in 2017 en 2019 met KAA Gent Ladies onder leiding van Dave Mattheus waardoor ze ook al 11 keer op internationaal vlak voor de Belgian Red Flames mocht aantreden. Vorig jaar in oktober 2019 werd ze samen met Elena Dhont het gezicht van de campagne ‘Love Football’ van de KBVB die als doel heeft om meisjes van de lagere school warm te maken voor voetbal.

Bekijk de video rond de campagne ‘Love Football’ met dank aan de RBFA/KBVB:

Begin dit seizoen mocht ze ook haar zus Lindsey verwelkomen bij het eerste team van de club van voorzitster Dominique Reyns in de Women’s Scooore Super League maar voorlopig zal Shari een tijdje ontbreken in het elftal van KAA Gent Ladies nadat ze haar kruisbanden, mediale en laterale band afscheurde in de eerste helft van het bekerduel op het jeugdcomplex Bruineveld in Kessel-Lo. Er wordt verwacht dat haar afwezigheid negen maand zal duren.

Deze redactie wenst Shari veel moed bij de revalidatie en wenst haar een voorspoedig herstel toe!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal ga naar:
Share