Share

Op zaterdag 3 oktober 2020 stonden er niet alleen duels in de Women’s Scooore Super League op het programma. Ook in de eerste en de tweede klasse werden er competitiewedstrijden gespeeld. Bij FC Irlande Auderghem, dat op de openingsdag een gelijkspel afdwong bij VVC Brasschaat, was er een speelster die al vroeg in het seizoen afscheid nam van de club omdat ze in het buitenland gaat werken.

U kan een samenvatting van de wedstrijd FC Irlande Auderghem – KVC Westerlo Ladies bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Nadat het al op de openingsdag van deze competitie de 3 punten veroverde tegen FC Alken (5-2) won KVC Westerlo Ladies onder leiding van coach Bjorn Janssen nu dus ook op bezoek bij FC Irlande Auderghem waar het vroeg op voorsprong kwam dankzij een owngoal van Anouk Riffard, die een voorzet van Caitlin Wijnants via de paal in eigen doel devieerde (0-1, 6de minuut). In het begin van de tweede helft verloren de bezoekers doelvrouw Fanny Willems die zich verstapte bij het uitkomen. Zij werd vervangen door Mila Luyten normaal gezien een veldspeelster die ter gelegenheid de handschoenen aantrok en het doel ging verdedigen. Westerlo liep vervolgens eerst verder uit via eerst Yenthe Kerckhofs (0-2, 60ste minuut) en vervolgens Jelena Geens (0-3, 65ste minuut) vooraleer het moment van Mila Luyten was gekomen. Als gelegenheidsdoelvrouw keerde zij een strafschop van Teslime Karahisarli gefloten na een handspel van Kaat Aarts (68ste minuut). FC Irlande Auderghem kon onder leiding van coach Thomas Otuszweski het afscheid van speelster Tammy Northshields niet met een mooi resultaat bekronen want in het slot kreeg het nog een vierde doelpunt tegen dat op naam kwam van Larissa Van Gils, de zus van ex-Stéphanie die voor SC Eendracht Aalst uitkomt (0-4, 90ste minuut).

Luister naar Mila Luyten (KVC Westerlo Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Larissa Van Gils (KVC Westerlo Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Tammy Northshields (FC Irlande Auderghem) dankzij Vrouwenteam TV:

Op de volgende speeldag op zaterdag 10 oktober 2020 ontvangt KVC Westerlo om 14u15 Wallonia Club Sibret terwijl FC Irlande Auderghem om 17 uur op bezoek gaat bij het derde team van Standard! De week nadien op zaterdag 17 oktober 2020 speelt KVC Westerlo Ladies uit bij R. Aywaille FC met aftrap om 16 uur. Een uur later ontvangt FC Irlande Auderghem in het gemeentelijk sportpark RUS Loyers.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share