Share

Op maandag 5 oktober 2020 maakte KAA Gent Ladies nog een transfer voor het seizoen 2020/21 bekend. Het mag in de komende maanden rekenen op de diensten van Ella Van Kerkhoven, de Belgian Red Flame, die in de zomer van 2019 naar Italië trok om voor Inter Milaan in de Serie A te gaan voetballen.

Ella Van Kerkhoven, hier nog aan het werk voor RSC Anderlecht op bezoek bij KAA Gent Ladies in Oostakker. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Ella Van Kerkhoven begon te voetballen bij Bekkevoort vooraleer ze bij het vrouwenvoetbalteam van Oud-Heverlee Leuven terechtkwam en ook Belgisch jeugdinternational werd. In 2015 trok ze naar RSC Anderlecht waar ze tweemaal Belgisch landskampioen werd (2018 en 2019) en ook twee keer de titel van topschutter in de Belgische Super League op haar naam schreef (eveneens in 2018 en 2019). Na haar succesvol debuut bij de Belgian Red Flames waar ze inmiddels 7 keer scoorde in 13 interlands kwam er ook internationale belangstelling en dus trok ze in 2019 naar Italië waar ze voor Inter Milaan ging voetballen maar daar raakte ze na 9 wedstrijden geblesseerd.

Ella Van Kerkhoven in mei 2019 in Oostende toen ze voor de tweede keer een Sparkle-trofee ontving als topschutster in de Belgische Super League voor RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Na een periode van blessureleed is Ella Van Kerkhoven inmiddels bijna volledig hersteld en ze koos voor KAA Gent Ladies om haar carrière terug in België verder te zetten. De vrouwelijke Buffalo’s hebben er nu dus in de Women’s Scooore Super League een extra spits bij die bovendien ook op andere plaatsen kan uitgespeeld worden.

Foto – (c) KAA Gent Ladies Twitter & Fb / David Catry

De volgende wedstrijden van KAA Gent Ladies in de Women’s Scooore Super League zijn op zaterdag 10 oktober 2020 om 14 uur op bezoek bij SV Zulte Waregem en op vrijdag 16 oktober 2020 om 20 uur 30 in Oostakker thuis tegen Sporting de Charleroi. Het is nog niet bekend of Ella Van Kerkhoven al in die wedstrijden zal aantreden.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share