Share

De 4de speeldag in de Belgische Women’s Scooore Super League begon op vrijdag 9 oktober 2020 met wedstrijden in Marcenille, Woluwe en Genk en eindigde vier dagen later op dinsdag 13 oktober 2020 op het oefencomplex van RSC Anderlecht in Neerpede. Op zaterdag 10 oktober 2020 kreeg het vrouwenvoetbal echter het meeste aandacht omdat dan in het Regenboogstadion van Waregem ‘de witte wedstrijd’ op het programma stond en waar de mensen van de zorg in de kijker werden gesteld!

Pat Krimson zorgde met Loredana en 2Fabiola voor de muzikale noot tijdens SV Zulte Waregem – KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Club YLA nam vrijdagavond op bezoek bij Sporting de Charleroi in Marcenille tijdelijk de leiding in deze reeks nadat het deze uitwedstrijd met 1-3 won. Nicky Van Den Abbeele scoorde twee keer in het eerste half uur terwijl Ludmila Matavkova succesvol was voor de thuisploeg. Marie Minnaert zette al voor de rust met haar 4de goal van deze competitie de eindstand op het bord (1-3).

Nicky Van Den Abbeele zette Club YLA op voorsprong bij Sporting de Charleroi. Het was haar eerste van twee goals op vrijdagavond in Marcinelle. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Wie te laat kwam in het Fallonstadion van Sint-Lambrechts-Woluwe had het snelle openingsdoelpunt van Sheila Broos gemist (1-0). Standard volledig in het geel kreeg vervolgens een strafschop die succesvol werd omgezet door Noémie Gelders (1-1) en het draaide nog voor de rust de situatie om dankzij een tweede doelpunt van Lisa Petry (1-2). Na de rust zagen de meer dan 150 toeschouwers een knappe goal van Aster Janssens (1-3), een rode kaart voor Marie Bougard (na 2x geel) bij de thuisploeg en een vierde goal van Sanne Schoenmakers (1-4).

Lisa Petry was één van de doelpuntenmakers bij Standard op bezoek bij FWS Woluwe hier met Stephanie Suenens! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

KRC Genk Ladies nam in de eerste helft al afstand van OHL Women en boekte zo een tweede overwinning dit seizoen en dit dankzij goals van Britt Labro (1-0) en Lorène Martin (2-0). KRC Genk Ladies staat na 4 speeldagen vijfde en dus op de laatste plaats die recht geeft op de play-offs voor de titel.

KRC Genk Ladies na de thuisoverwinning tegen OHL Women! Foto – (c) KRC Genk Ladies

Op zaterdagnamiddag was het gezellig en zonnig weer in Waregem. De keuze voor het Regenboogstadion met muzikale omlijsting van Patje Krimson en Loredana (2Fabiola) was een schot in de roos en is voor herhaling vatbaar. In de wedstrijd zelf gespeeld voor een 1500 toeschouwers was KAA Gent Ladies de betere ploeg en het scoorde voor de rust via Lobke Loonen (0-1) en belofte Imani Prez (0-2), die voor de tweede week op rij raak trof. Ook de ingevallen jongere Alixe Bosteels, lukte haar eerste doelpunt in de Women’s Scooore Super League (0-3) diep in de tweede helft. Romy Camps moest helemaal op het einde van de wedstrijd nog met een onnodige tweede gele kaart het veld verlaten. KAA Gent Ladies kwam zo op zaterdagnamiddag tijdelijk aan de leiding in deze competitie maar het verloor nu ook Lindsey Van Belle met een blessure.

Essevee Women SL betreedt het Regenboogstadion voor hun derby tegen KAA Gent Ladies! Een wedstrijd die ook veel publiek naar het stadion als eerbetoon aan de zorg! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Maar de vrouwelijke Buffalo’s moesten die leidersplaats dinsdagavond 13 oktober 2020 opnieuw afstaan want RSC Anderlecht won met ruime cijfers thuis tegen SC Eendracht Aalst. Het werd 9-0 met 5 goals van Tine De Caigny, 3 van Tessa Wullaert en 1 van Jarne Teulings.

Luister naar Laura De Neve (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV):

De vijfde speeldag is gespreid over drie dagen. U kan dus zowel op vrijdag (KAA Gent – Sporting de Charleroi in Oostakker), zaterdag (Aalst-Genk en Standard-Zulte Waregem in Angleur) en zondag (Club-RSC Anderlecht in Brugge en OHL-Woluwe in Oud-Heverlee) naar het Belgische vrouwenvoetbal gaan kijken. 

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 4de speeldag:

Sporting de Charleroi – Club YLA 1-3 (rust: 1-3);

Doelpunten: 12′ Nicky Van Den Abbeele 0-1, 19′ Ludmila Matavkova 1-1, 30′ Nicky Van Den Abbeele 1-2, 44′ Marie Minnaert 1-3.

FWS Woluwe – Standard 1-4 (rust: 1-2);

Doelpunten: 1′ Sheila Broos 1-0, 20′ Noémie Gelders 1-1 op strafschop, 45′ Lisa Petry 1-2, 53′ Aster Janssens 1-3, 79′ Sanne Schoenmakers 1-4.

Rode kaart: 75′ Marie Bougard (FWS Woluwe) (na 2de gele kaart).

Luister naar Sheila Broos (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

 Luister naar Aster Janssens (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

KRC Genk Ladies – OHL Women 2-0 (rust: 2-0);

Doelpunten: 11′ Britt Labro 1-0, 39′ Lorène Martin 2-0.

SV Zulte Waregem – KAA Gent Ladies 0-3 (rust: 0-2);

Doelpunten: 34′ Lobke Loonen 0-1, 40′ Imani Prez 0-2, 80′ Alixe Bosteels 0-3.

Rode kaart: 85′ Romy Camps (SV Zulte Waregem) (na 2x geel).

Luister naar Liesa Capiau (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Imani Prez (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

RSC Anderlecht – SC Eendracht Aalst Ladies 9-0 (rust: 4-0);

Doelpunten: 15′ Jarne Teulings 1-0, 18′ Tessa Wullaert 2-0, 20′ Tine De Caigny 3-0, 45′ Tine De Caigny 4-0, 57′ Tine De Caigny 5-0, 59′ Tessa Wullaert 6-0, 61′ Tine De Caigny 7-0, 83′ Tine De Caigny 8-0, 86′ Tessa Wullaert 9-0. 

Bekijk de video met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

U kan ook nog eens een alle andere wedstrijden in samenvatting bekijken met dank aan RBFA / Eleven Sports:

***Dit is de stand na de vierde speeldag:

RSC Anderlecht 4-12 (29-0);

KAA Gent Ladies 4-10 (10-1);

Club YLA 4-10 (10-3);

Standard 4-9 (14-5);

KRC Genk Ladies 4-6 (7-10);

SV Zulte Waregem 4-4 (2-15);

OHL Women 4-3 (4-12);

FWS Woluwe 4-2 (4-8);

Sporting de Charleroi 4-1 (3-14);

SC Eendracht Aalst 4-0 (1-16);

***De topschutters zijn:

12 goals:

Tessa Wullaert (RSC Anderlecht);

Tessa Wullaert is na 4 speeldagen de topschutter in de Women’s Scooore Super League met 12 goals! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

8 goals:

Tine De Caigny (RSC Anderlecht);

6 goals:

Sanne Schoenmakers (Standard);

4 goals:

Marie Minnaert (Club YLA), Noémie Gelders (Standard);

3 goals:

Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Jolet Lommen (KAA Gent Ladies), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Nicky Van Den Abbeele (Club YLA), Lobke Loonen (KAA Gent Ladies);

2 goals:

Lies Tambeur (FWS Woluwe), Charlotte Laridon (Club YLA), Jorien Voets (KRC Genk Ladies), Sakina Diki Ouzraoui (RSC Anderlecht), Davinia Vanmechelen (Standard), Tine Schryvers (OHL Women), Imani Prez (KAA Gent Ladies), Jarne Teulings (RSC Anderlecht);

1 goal:

Megane Vos (Sporting de Charleroi), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem), Geena-Lisa Buyle (SV Zulte Waregem), Isabelle Iliano (Club YLA), Estelle Dessilly (Sporting de Charleroi), Jasmien Mathys (KAA Gent Ladies), Hannah Eurlings (OHL Women), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Marie Bougard (FWS Woluwe), Anke Vanhooren (SC Eendracht Aalst Ladies), Estée Cattoor (OHL Women), Ludmila Matavkova (Sporting de Charleroi), Sheila Broos (FWS Woluwe), Lisa Petry (Standard), Aster Janssens (Standard), Britt Labro (KRC Genk Ladies), Lorène Martin (KRC Genk Ladies), Alixe Bosteels (KAA Gent Ladies).

***Dit is het programma van de 5de speeldag op vrijdag 16 oktober 2020:

KAA Gent Ladies – Sporting de Charleroi (20u in Oostakker);

Op zaterdag 17 oktober 2020:

SC Eendracht Aalst Ladies – KRC Genk Ladies (14u);

Standard – SV Zulte Waregem (14u30);

Op zondag 18 oktober 2020:

Club YLA – RSC Anderlecht (14u in Brugge);

OHL Women – FWS Woluwe (18u in Oud-Heverlee);

Op dinsdag 27 oktober 2020 spelen de Belgian Red Flames in de EK-kwalificatie dan in Marijampole uit tegen Litouwen!

Foto’s van alle wedstrijden van de 4de speeldag kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share