Dames VK Egem heeft op zaterdag 23 april 2016 onder leiding van trainer Tim Langeraet de titel veroverd in de tweede klasse van het Belgische vrouwenvoetbal door op het Sportcentrum De Molen met 3-1 te winnen tegen Wallonia Club Sibret.

Dames VK Egem had alles in eigen hand want winnen betekende de titel. Toch liep het in de eerste helft niet zoals verwacht. De tegenstander uit de Ardennen kreeg halfweg de eerste periode een terechte strafschop na een fout in de rechthoek van Eva Verhulst op Pauline Matthieu. Captain Marie Meunier zette zich achter de bal en trapte beheerst voorbij doelvrouw Stefanie Bintein (0-1, 23ste minuut). Na de pauze kwam de thuisploeg terug via Ellen Stichelbaut (1-1, 46ste minuut) vooraleer Charlotte Laridon op aangeven van diezelfde Stichelbaut Dames VK Egem op voorsprong trapte (2-1, 55ste minuut). Even over het uur kreeg Eva Verhulst bij een weggewerkte vrije trap de bal in de voeten en de mee opgerukte rechtsachter twijfelde niet. Ze trapte de bal zuiver in de hoek (3-1, 64ste minuut). Het verschil was gemaakt en de titel kwam niet meer in het gedrang. Dames VK Egem was kampioen in tweede klasse waarna het feest kon beginnen!

Meer over de titel in tweede klasse van Dames VK Egem:

Bekijk de wedstrijdbeelden met dank aan Focus-WTV:
Focus-WTV.be

Bekijk meer foto’s rond het titelduel in tweede klasse via:
Fotopagina Paul Dijkmans

Ook in derde klasse A (KV Mechelen) en derde klasse B (KOVC Sterrebeek) is de kampioen inmiddels bekend! Lees nog meer daarover via: