Share

Op donderdag 22 oktober 2020 is er in het Zwitserse Nyon geloot voor de eerste kwalificatieronde in de UEFA Women’s Champions League 2020/21. De Belgische landskampioen RSC Anderlecht zat in de trommel samen met nog 39 andere teams.

Laura De Neve en Kirsty McGuinness vorig seizoen bij de toss met scheidsrechter Jelena Cvetkovic. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het team van Patrick Wachel en assistent Miguel Atilio mag het thuis opnemen tegen een bekende tegenstander want met Linfield uit Noord-Ierland kwam er een team uit de bus waartegen ook vorig seizoen in de kwalificatieronde thuis werd gespeeld. Nog meegeven dat de thuiswedstrijd in principe in het Lotto Park zal plaatsvinden op dinsdag 3 of woensdag 4 november 2020.

Het team van Linfield Ladies dat vorig seizoen de voorronde van de UWCL speelde in België! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Linfield staat na 5 speeldagen in het Women Premiership in Noord-Ierland op een derde plaats met 9 punten op 15 op 6 punten van leider Glentoran BU waartegen het dit seizoen zowel thuis (1-4 op 30 september 2020) als uit (2-0 op 2 september 2020) verloor. Linfield won zelf thuis tegen Crusaders Strikers (2-0 op 26 augustus 2020) en thuis tegen Cliftonville (eveneens 2-0) en op bezoek bij Derry City (0-7 op 23 september 2010).

Foto – (c) UEFA.com

Dit is de volledige loting van de eerste kwalificatieronde die op dinsdag 3 of woensdag 4 november 2020 zal worden gespeeld.

CSKA Moskou – Flora Tallinn;

ZFK Spartak – Agarista-SS Anenii Noi;

WFC-2 Kharkiv – Alashkert;

Valur – HJK Helsinki;

Górnik Łęczna – ŽNK Split;

Gintra Universitetas – Slovan Bratislava;

Sankt Pölten – Mitrovica;

RSC Anderlecht – Linfield;

PAOK – SL Benfica;

Vllaznia – ALG Spor;

FC Minsk – Rigas FS;

Pomurje – Breznica Pljevlja;

Okzhetpes – Lanchkuti;

Vålerenga – KÍ Klaksvík;

Apollon LFC – Swansea City;

Ferencváros – Racing FC Union Luxembourg;

NSA Sofia – Kamenica Sasa;

Glasgow City FC – Peamount United;

Olimpia Cluj – Birkirkara;

SFK 2000 Sarajevo – Ramat Hasharon;

Alle winnaars van deze wedstrijden plaatsen zich voor de tweede kwalificatieronde waarvan de loting zal plaatsvinden op vrijdag 6 november 2020 om 12u in het Zwitserse Nyon.

Lees nog meer hierover via:

UEFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share