Op zaterdag 17 oktober 2020 werden er in alle reeksen van het Belgische nationale vrouwenvoetbal wedstrijden afgelast vanwege de coronacrisis. Het duel in de tweede klasse B tussen FC Irlande Auderghem en RUS Loyers ging wel door.

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

FC Irlande Auderghem en RUS Loyers deelden uiteindelijk de punten na doelpunten van Aurore Trinaux (0-1, 18de minuut) en Monica Zubiria (1-1, 74ste minuut) nadat diezelfde Monica Zubiria kort voor de rust nog een strafschop via de lat over trapte (43ste minuut). Twee speelsters moesten ook na twee gele kaarten en dus rood vroegtijdig het veld verlaten. Ariane Waegemans van FC Irlande Auderghem (46ste minuut) en Elsa Soleil (63ste minuut).

Luister naar Charlotte Mahieu (RUS Loyers) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Thomas Otuszewski (coach FC Irlande Auderghem) dankzij Vrouwenteam TV:

RUS Loyers stond na afloop van deze speeldag onder leiding van coach Philippe Soleil voorlopig op de zevende plaats met 7 punten uit 4 duels. FC Irlande Auderghem is met Thomas Otuszewski als coach voorlopig twaalfde op veertien teams met 2 punten uit 4 wedstrijden.

RUS Loyers voor de aftrap van de 4de speeldag op bezoek bij FC Irlande Auderghem! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Het is door de coronacrisis nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijden van deze beide teams zullen zijn. Alle wedstrijden in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal in de eerste en de tweede klasse zijn voorlopig uitgesteld tot en met zondag 8 november 2020.

Het vrouwenvoetbalteam van FC Irlande Auderghem! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict