Voor de Belgian Red Flames het in het stadion van FK Suduva in Marijampole opnemen tegen Litouwen was het op vrijdag 23 oktober 2020 eerst de beurt aan Roemenië om daar te spelen.

Foto – (c) Lietuvas Futbolas

Het team van coach Mirel Albon deed dat in groep H met succes want Roemenië won op bezoek bij Litouwen met 0-4 nadat het bij de rust nog 0-0 stond.

U kan een samenvatting van dit duel bekijken dankzij Lietuvas Futbolas:

Stefania Vatafu, de spelbepalende middenvelder van RSC Anderlecht, scoorde even over het uur het openingsdoelpunt met een knap genomen vrije trap (0-1, 63ste minuut) vooraleer Laura Rus (ex-RSC Anderlecht) de score verdubbelde met het hoofd na een hoekschop van Mihaela Ciolacu (0-2, 77ste minuut). In de 81ste minuut zette Stefania Vatafu met succes een strafschop om na een fout van Vestina Neverdauskaite op Laura Rus (0-3) terwijl Ana Maria Vladulescu met een trap hoog in doel de 0-4-eindcijfers op het bord zette nadat captain Milda Liuzinaite een voorzet van Carmen Marcu in haar voeten had gekopt (90ste minuut). Door de winst nam Roemenië een steviger optie op de derde plaats in de eindstand met nu 9 punten uit 6 duels. Het ontvangt op dinsdag 27 oktober 2020 op het Football Center FRF in Mogosoaia met Zwitserland de belangrijkste concurrent van de Belgian Red Flames voor een rechtstreeks ticket voor het EK in Engeland!

***EK-kwalificatiewedstrijd groep H – Vrijdag 23 oktober 2020:

Litouwen – Roemenië 0-4 (rust: 0-0);

Doelpunten: 63′ Stefania Vatafu 0-1, 77′ Laura Rus 0-2, 81′ Stefania Vatafu 0-3 op strafschop, 90′ Ana Maria Vladulescu 0-4.

Roemenië juicht na de winst in Marijampole op bezoek bij Litouwen! Foto – (c) FRF