Share

Belgian Sparkle Red Flame Tessa Wullaert mag zich zo goed als zeker opmaken voor een eerste finale in de UEFA Women’s Champions League. De ex-speelster van SV Zulte Waregem, RSC Anderlecht en Standard won op zondag 24 april 2016 met haar club VfL Wolfsburg de heenwedstrijd in de halve finale tegen UWCL-titelverdediger 1.FFC Frankfurt met ruime cijfers. Ook in de andere halve finale zijn de teerlingen al geworpen. Lyon walste in het Parc OL waar op maandag 13 juni 2016 de Rode Duivels aan het EK 2016 beginnen tegen Italië over PSG heen.

VfL Wolfsburg staat na de heenwedstrijd in de volledig Duitse ontmoeting tegen 1.FFC Frankfurt 4-0 voor. Bij de rust stond het al 3-0. De herrezen Isabel Kershowski (ze won ooit al de UWCL met Turbine Potsdam) bracht VfL op aangeven van Ramona Bachmann op voorsprong (1-0, 7de minuut) en nog voor het halfuur verdubbelde Alexandra Popp de score met een knap afstandschot (2-0, 20ste minuut). Kort voor de rust kopte Babett Peter een mooie voorzet van Elise Bussaglia via de paal binnen (3-0, 42ste minuut). Ramona Bachmann tenslotte trapte net voor het uur op aangeven van Lara Dickenmann ook nog van buiten de zestien voorbij doelvrouw Anne-Kathrine Kremer om de eindstand op het bord te zetten (4-0, 58ste minuut). Tessa Wullaert mocht korte tijd later invallen voor de Hongaarse Zsanett Jakabfi.

Eerder op de dag kwamen in het nieuwe Parc OL 22.050 betalende toeschouwers opdagen voor het Frans onderonsje tussen tweevoudig UWCL-winnaar Lyon en PSG, de verliezende finalist van vorig seizoen. Nadat PSG in het eerste kwartier nog probeerde aan te klampen ging het in het vervolg volledig mis. Het werd een demonstratie van de thuisploeg met eerst goals van Eugénie Le Sommer (1-0, 18de minuut) en Ada Hegerberg (2-0, 28ste minuut). Mede door het uitvallen van drie speelsters met blessures (Laure Boulleau, Kheira Hamraoui en Laura Georges moesten alledrie voortijdig naar de kant) liep het mis bij PSG dat kort voor de rust nog drie doelpunten moest toestaan in iets meer dan vijf minuten. Via Ada Hegerberg (3-0, 40ste minuut), Eugénie Le Sommer (4-0, 43ste minuut) en een succesvolle vrije trap van Camille Abily die via de binnenkant van de paal in doel ging (5-0, 45ste + 1′ minuut) stond het bij de rust al 5-0 voor Lyon! Na de rust ging de galavoorstelling gewoon verder met eerst een geweldige knal van revelatie Amel Majri tegen de binnenkant van de paal (61ste minuut) en vervolgens nog een fantastische goal van de ingevallen Louisa Nécib in de winkelhaak (6-0, 73ste minuut) en ook nog eentje van de eveneens ingevallen Lotta Schelin (7-0, 76ste minuut). Het bleef bij 7-0 waardoor ook Lyon al zeker is van een finaleplaats.

UWCL – Halve finales – Heenwedstrijden – Zondag 24 april 2016:

Lyon – PSG 7-0 (rust: 5-0);
Doelpunten: 18′ Eugénie Le Sommer 1-0, 28′ Ada Hegerberg 2-0, 40′ Ada Hegerberg 3-0, 43′ Eugénie Le Sommer 4-0, 45′ + 1′ Camille Abily 5-0, 73′ Louisa Nécib 6-0, 76′ Lotta Schelin 7-0.

VfL Wolfsburg – 1.FFC Frankfurt 4-0 (rust: 3-0);
Doelpunten: 7′ Isabel Kerschowski 1-0, 20′ Alexandra Popp 2-0, 42′ Babett Peter 3-0, 59′ Ramona Bachmann 4-0.

De terugwedstrijden zijn volgend weekeinde:

Op zondag 1 mei 2016 om 15u:
1.FFC Frankfurt – VfL Wolfsburg;
Op maandag 2 mei 2016 om 20u45:
PSG – Lyon.

Bekijk de hoogtepunten van VfL Wolfsburg – 1.FFC Frankfurt met dank aan Eurosport:
Eurosport.de

Bekijk ook nog deze video van 1.FFC Frankfurt:

Lees meer over VfL Wolfsburg – 1.FFC Frankfurt:
Website UEFA – UWCL

Lees meer over Lyon – PSG:
Website UEFA – UWCL

Share