In de eerste klasse van het vrouwenvoetbal moet nog uitgemaakt worden welk team het barrageduel gaat spelen voor het behoud maar een beslissing daarover viel er ook niet op de 25ste en voorlaatste speeldag.

Charlien Ver Eecke kopte de vrije trap van Julie Devos tegen de netten voor vrouwelijk Essevee op bezoek bij het beloftenteam van RSC Anderlecht. Foto - David Catry

Charlien Ver Eecke kopte de vrije trap van Julie Devos tegen de netten voor vrouwelijk Essevee op bezoek bij het beloftenteam van RSC Anderlecht. Foto – David Catry

Het beloftenteam van RSC Anderlecht verloor thuis met het kleinste verschil tegen SV Zulte Waregem. Het enige doelpunt viel in de tweede helft toen Charlien Ver Eecke na een vrije trap van Julie Devos haar 16de competitiegoal van het seizoen binnenkopte (0-1). De in de tweede helft ingevallen Pure Eke trapte voor RSC Anderlecht nog tegen het doelhout maar een gelijkmaker van de thuisploeg kwam er niet meer! Ianthe Meersschaert, de doelvrouw van vrouwelijk Essevee, hield zo voor de 6de wedstrijd op rij de nul op het bord!

Doelvrouw Ianthe Meersschaert al 6 duels zonder tegengoal bij SV Zulte Waregem. Foto - Dirk Vuylsteke

Doelvrouw Ianthe Meersschaert al 6 duels zonder tegengoal bij SV Zulte Waregem. Foto – Dirk Vuylsteke

Ook Tongeren, het andere team dat nog in aanmerking komt voor dat barrageduel, verloor. Op bezoek bij VC Dames Eendracht Aalst hield het tot na de rust de 0-0 op het bord maar dan zorgde Evy De Smedt met haar 10de en 11de competitiedoelpunt van het seizoen voor een thuisoverwinning (2-0).

Evy De Smedt, hier in een eerder competitieduel tegen Massenhoven, scoorde 2 keer voor VC Dames E. Aalst thuis tegen Tongeren! Foto - Paul Dijkmans

Evy De Smedt, hier in een eerder competitieduel tegen Massenhoven, scoorde 2 keer voor VC Dames E. Aalst thuis tegen Tongeren! Foto – Paul Dijkmans

Het beloftenteam van Standard leidde via Chloé Halbach aan de rust in Merkem met 0-1 maar Debbie Decoene lukte de gelijkmaker (1-1). Nog melden dat Zoe Van Eynde, de topschutster bij Standard B dit seizoen, een gekneusde linkervoet opliep die inmiddels in het gips zit.

Debbie Decoene juicht na de gelijkmaker voor DV Famkes Merkem tegen kampioen Standard B! Foto - Dirk Vuylsteke

Debbie Decoene juicht na de gelijkmaker voor DV Famkes Merkem tegen kampioen Standard B! Foto – Dirk Vuylsteke

Fémina White Star Woluwe haalde het tegen het beloftenteam van KAA Gent Ladies dankzij goals van Shayna Raekelboom en Allison Verhoeven (2-0).

Shayna Raekelboom zette FWS Woluwe op weg naar winst thuis tegen het beloftenteam van KAA Gent Ladies! Foto - David Catry

Shayna Raekelboom zette FWS Woluwe op weg naar winst thuis tegen het beloftenteam van KAA Gent Ladies! Foto – David Catry

Massenhoven maakte thuis tegen Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage ook in de eerste helft het verschil. Dankzij doelpunten in het eerste half uur van Yasmine Laureys (2de minuut), Jolien Baeten (21ste minuut) en Laure De Wolf (28ste minuut) stond het bij de rust al 3-0. Na de pauze veranderde die score niet meer!

Massenhoven zorgde met de 3-0 tegen Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage voor de grootste overwinning op de 25ste speeldag! Foto - Paul Dijkmans

Massenhoven zorgde met de 3-0 tegen Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage voor de grootste overwinning op de 25ste speeldag! Foto – Paul Dijkmans

Het beloftenteam van Lierse, dat het zonder de geblesseerde Silke Vanwynsberghe (zij heeft opnieuw met een gescheurde meniscus af te rekenen) moest aantreden, kwam in de derby thuis tegen Kontich 2-0 voor dankzij doelpunten van Lore Asselberghs en Chloë van Mingeroet. Na rust scoorde Stéphanie Van Broeck de aansluitingstreffer voor Kontich maar het duurde niet lang vooraleer Annemie Liefooghe voor de 3-1-eindstand zorgde.

Annemie Liefooghe lukte de 3-1 voor het beloftenteam van Lierse tegen Kontich! Foto - Dirk Vuylsteke

Annemie Liefooghe lukte de 3-1 voor het beloftenteam van Lierse tegen Kontich! Foto – Dirk Vuylsteke

De laatste 4 goals van deze speeldag waarin in totaal 18 keer gescoord werd vielen in het duel tussen het beloftenteam van OH Leuven en VC Moldavo. Spits Bo Schepkens zorgde voor alle goals voor de rust! Ze bracht de bezoekers met een dubbel 0-2 voor maar na een hoekschop nog voor het halfuur scoorde ze ook in eigen doel zonder dat te willen. De bal viel aan de tweede paal tegen haar rug en binnen (1-2). Een kwartier voor tijd besliste Janna Van Hove de wedstrijd definitief in het voordeel van Moldavo met een derde bezoekende doelpunt (1-3). Moldavo speelt toekomende zaterdag 30 april 2016 thuis tegen RSC Anderlecht B overigens voor het laatst onder leiding van Robin Vanruysseveldt, die recent aankondigde vanwege te drukke beroepsactiviteiten te stoppen. Hij krijgt met Frank Dauwen een opvolger die in de voetbalwereld bekend is vanwege zijn vele wedstrijden in eerste klasse bij Lierse, KAA Gent en Westerlo en zijn 5 optredens voor de Rode Duivels.

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 25ste speeldag in erste klasse:
DV Famkes Merkem – Standard B 1-1 (rust: 0-1);
Doelpunten: Chloé Halbach 0-1, Debbie Decoene 1-1.

RSC Anderlecht B – SV Zulte Waregem 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: 55′ Charlien Ver Eecke 0-1.

FWS Woluwe – KAA Gent Ladies B 2-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: Shayna Raekelboom 1-0, Allison Verhoeven 2-0.

OH Leuven B – VC Moldavo 1-3 (rust: 1-2);
Doelpunten: 5′ Bo Schepkens 0-1, 22′ Bo Schepkens 0-2, 28′ Bo Schepkens 1-2 owngoal, 75′ Janna Van Hove 1-3.

VC Dames E. Aalst – Tongeren DV 2-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: Evy De Smedt 1-0, Evy De Smedt 2-0.

Massenhoven – USGTH 3-0 (rust: 3-0);
Doelpunten: 2′ Yasmine Laureys 1-0, 21′ Jolien Baeten 2-0, 28′ Laure De Wolf 3-0.

Lierse B – Kontich 3-1 (rust: 2-0);
Doelpunten: Lore Asselberghs 1-0, Chloë Van Mingeroet 2-0, Stefanie Van Broeck 2-1, Annemie Liefooghe 3-1.