Share

Op maandag 2 mei 2016 wordt voor de 7de keer de trofee van de Belgische Leeuw (Le Lion Belge) uitgereikt in het Birmingham Palace van Anderlecht. Er is ook een categorie voor de Beste Leeuwin (Le Trophee de la Lionne Belge) voorzien. Dit jaar zijn volgende drie speelsters genomineerd voor deze trofee Anais Bey Temsamani (OH Leuven en Belgian Red Flames U17), Mariem Hayouni (FC Guanekouke, zaalvoetbal) en Yasmina Benabid (RSC Anderlecht). Een van de ex-winnaars is Ibtissam Bouharat die tegenwoordig in Nederland speelt voor PSV Eindhoven!

Anais Bey-Temsamani hier voor OHL aan het werk in eerste klasse tegen FWS Woluwe met Tess Karihisarli! Foto - MamPict

Anais Bey-Temsamani hier voor OHL aan het werk in eerste klasse tegen FWS Woluwe met Tess Karihisarli! Foto – MamPict

De prijs wordt op maandag 2 mei 2016 uitgereikt door de Asbl/Vzw Voltaire waarvan Nordin Jbari, ex-Rode Duivel en speler van o.a. RSC Anderlecht, KAA Gent en Club Brugge, de voorzitter is. Het betreft een trofee voor in Belgie uitkomende spelers of speelsters van Arabische oorsprong. Bij de mannen zijn de kandidaten Sofiane Hanni (KV Mechelen), Mbark Boussoufa (KAA Gent), Faycal Rherras (STVV), Julian Michel (Moeskroen) en Anice Badri (Moeskroen).

Yasmina Benabid in het begin van het seizoien in de Super League met RSC Anderlecht! Foto - David Catry

Yasmina Benabid in het begin van het seizoien in de Super League met RSC Anderlecht! Foto – David Catry

Voor meer info kan U terecht op de Facebookpagina van Le Lion Belge:
Facebook Le Lion Belge

Mariem Hayouni van FWS Woluwe speelt tegenwoordig ook en vooral zaalvoetbal! Foto - (c) FWSWMHB

Mariem Hayouni van FWS Woluwe speelt tegenwoordig ook en vooral zaalvoetbal! Foto – (c) FWSWMHB


Lees ook nog via:

Website OH Leuven

Share