In derde klasse B werd KOVC Sterrebeek vorige week kampioen door op de slotspeeldag te gaan winnen op bezoek bij ASE De Chastre, dat in de eerste helft wel nog op voorsprong kwam via Stephanie Jubary maar via Liesbeth De Hing stonden de bordjes nog voor de rust opnieuw gelijk. In de tweede helft zorgden Patricia Schouteeten en Annelies Van Den Bergh voor de winst van de bezoekers die zo mede door het puntenverlies van de enige overgebleven concurrent Halveweg Zonhoven op bezoek bij Racing Jeunesse Arlonaise (daar werd het 2-2) in de buurt van Waver de titel mochten vieren.

Sterrebeek, dat dit seizoen onder leiding stond van Tamara Cassimon en Nico Zelck, kan op de laatste speeldag de voorsprong op de concurrentie in de eindstand nog groter maken als het thuis kan winnen tegen het derde team van de vrouwelijke Rouches, dat net als Sterrebeek al de kaap van honderd gemaakte goals overschreed (118 tegen 102). ASE De Chastre kan bij een nederlaag van Standard C nog profiteren om opnieuw derde te worden maar dan moet het wel winnen op bezoek bij Aywaille. Op de slotdag is er ook nog een Limburgs onderonsje tussen Tongeren B en Bokrijk Sport. Ook nog melden dat in deze reeks Jamioulx (102) en Couvin-Mariembourg (169) dit seizoen meer dan 100 doelpunten moesten toestaan.

De stand in derde klasse B na 25 speeldagen is:
1. Sterrebeek 23-61 (20+, 118-21), 2. Halveweg Zonhoven 24-59 (19+, 88-22); 3. Standard C 23-51, 4. ASE De Chastre 23-50, 5. Tongeren B 23-44, 6. RJ Arlonaise 23-39, 7. Bokrijk Sport 23-29; 8. USGTH B 23-28; 9. Fémina Sp.de Charleroi 23-27, 10. Aywaille 23-21, 11. Bilzen United 23-12, 12. Jamioulx 23-9, 13. Couvin-Mariembourg 23-5.

Dit is het programma voor de 26ste en laatste speeldag op zaterdag 30 april 2016 om 15 uur: