Share

Op woensdag 18 en donderdag 19 november 2020 stond de tweede voorronde in de UEFA Women’s Champions League 2020/21 op het programma. Ook de Belgische landskampioen RSC Anderlecht kwam in actie. Hieronder kan U alle uitslagen van deze tweede voorronde bekijken.

Het Lotto Park in Anderlecht tijdens de opwarming van het duel tegen Benfica toen het nog 0-0 stond! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

***Dit zijn de uitslagen van de tweede kwalificatieronde van de UEFA Women’s Champions League 2020/21 van de wedstrijden van donderdag 19 november 2020:

Gintra Universitetas (Litouwen) – Vålerenga (Noorwegen) 0-7;

Olimpia Cluj (Roemenië) – Lanchkuti (Georgië) 0-1;

SFK Sarajevo (Bosnië-Herzegovina) – WFC-2 Kharkiv (Oekraïne) 0-2;

Vllaznia (Albanië) – FC Minsk (Wit-Rusland) 0-2;

St. Pölten (Oostenrijk) – CSKA Moskou (Rusland) 1-0;

Zelfs de ballenmeisjes ontsnappen in de editie 2020/21 van de UEFA Women’s Champions League niet aan het dragen van een mondmasker! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Al gespeeld op woensdag 18 november 2020:

NSA Sofia (Bulgarije) – ŽFK Spartak Subotica (Servië) 0-7;

WFC Pomurje (Slovenië) – Ferencváros (Hongarije) 4-1;

Valur (Ijsland) – Glasgow City (Schotland) 1-1 nv (3-4 na strafschoppen);

Górnik Łęczna (Polen) – Apollon LFC (Cyprus) 2-1;

RSC Anderlecht (België) – SL Benfica (Portugal) 1-2;

Bekijk de video met de goals in RSC Anderlecht – Benfica dankzij Vrouwenteam TV:

Het was geen goeie avond voor de reekshoofden in de tweede voorronde van de UWCL want de helft van de reekshoofden (5 van de 10 dus) werden uitgeschakeld. Naast RSC Anderlecht is ook voor Gintra Universitetas, Apollon LFC, Olimpia Cluj en Ferencváros de Europese droom nu al voorbij. 

Vålerenga (Noorwegen), Górnik Łęczna (Polen),WFC Pomurje (Slovenië), SL Benfica (Portugal) en Lanchkuti (Georgië) zijn de niet-reekshoofden die verder gaan.

Europees debutant plaatste zich tweemaal buitenshuis en mag zich opmaken voor de loting van de 1/16de finales van dinsdag 24 november 2020! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Glasgow City (Schotland), FC Minsk (Wit-Rusland), St. Pölten (Oostenrijk), ŽFK Spartak Subotica (Servië) en WFC-2 Kharkiv (Oekraïne) gingen als reekshoofd wel een ronde verder. Deze 10 teams die zich plaatsen voor de loting van de 1/16de finales van de UEFA Women’s Champions League zullen op dinsdag 24 november 2020, als de loting in het Zwitserse Nyon wordt gehouden, weten tegen wie ze in de volgende ronde mogen aantreden. Alleen Glasgow City, vorig seizoen nog kwartfinalist, is daarbij uiteindelijk een reekshoofd en dus ook een mogelijke tegenstander voor Ajax en PSV Eindhoven die ook titelverdediger Olympique Lyonnais (waar Belgian Red Flame Janice Cayman speelt) kunnen loten.

Lees nog meer over de loting van dinsdag 24 november 2020 via:

UEFA.com – Loting 1/16de finales UWCL

Bekijk ook de fotoreportage rond RSC Anderlecht – SL Benfica via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share