Share

Tessa Wullaert heeft zich op zondag 1 mei 2016 met haar club VfL Wolfsburg geplaatst voor de finale van de UEFA Women’s Champions League 2016! In de terugwedstrijd op bezoek bij 1.FFC Frankfurt ging VfL Wolfsburg wel met 1-0 onderuit na een laat kopbaldoelpunt van Marith Priessen op aangeven van Dzsenifer Marozsan maar het team van de Sparkle 2015 had de heenwedstrijd met 4-0 gewonnen waardoor ze op donderdag 26 mei 2016 In Reggio Emilia de finale van de editie 2015-16 mogen spelen. Tessa Wullaert mocht ook in de terugwedstrijd invallen toen ze na 82 minuten wedstrijd de Zweedse captain Nilla Fisher verving. Tegenstander in die finale wordt hoogstwaarschijnlijk Lyon dat op maandag 2 mei 2016 nog de terugwedstrijd speelt in het Parc des Princes tegen PSG. De heenwedstrijd eindigde immers al op 7-0.

Na Marijke Callebaut en Femke Maes die allebei de finale in de UEFA Women’s Cup speelden, de voorloper van de UEFA Women’s Champions League is Tessa Wullaert de derde Belgische speelster die een Europese eindstrijd haalt. Tenzij je ook nog Kathy Hendrich, geboren in Eupen maar al jaren bij het Duitse nationale vrouwenvoetbalteam en vorig jaar ook winnaar met 1.FFC Frankfurt, ook als Belgische zou meetellen natuurlijk.

Luister naar Tessa Wullaert na het bereiken van de finale van de UWCL 2016 met VfL Wolfsburg:


Voor nog meer reacties na de halve finale kan U terecht op:

Vrouwenteam TV

Share