Op zondag 1 mei 2016 plaatste VfL Wolfsburg, winnaar in 2013 en 2014, zich als eerste voor de finale van de UEFA Women’s Champions League 2016. Het verloor wel met het kleinste verschil op bezoek bij 1.FFC Frankfurt maar na de 4-0 in de heenwedstrijd was dat resultaat onvoldoende voor de UWCL-titelverdediger om een vervolg aan het succes van vorig jaar te breien.

Dzsenifer Marozsan aan de bal in mogelijk een van haar laatste wedstrijden bij 1.FFC Frankfurt! Foto - Paul Dijkmans

Dzsenifer Marozsan aan de bal in mogelijk een van haar laatste wedstrijden bij 1.FFC Frankfurt! Foto – Paul Dijkmans

1.FFC Frankfurt won in oktober van vorig jaar in de zestiende finales thuis nog met 6-0 tegen de Belgische vertegenwoordiger Standard maar zowel in de achtste finale tegen het Noorse Lilleström SK als in de kwartfinale tegen het Zweedse Rösengard wist het thuis zelf geen doelpunt te maken en zag het zijn voorsprong uit de heenwedstrijd telkens uitgewist worden vooraleer het zich via de strafschoppen een ronde verder trapte. Terwijl Frankfurt-am-Main op deze zondag 1 mei 2016 ook in de ban was van het wielrennen met de klassieker Rund um den Henninger-Turm (sinds 2008 noemt deze eendagswedstrijd Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt) bleef het in het Stadion am Brentanobad lang een gesloten wedstrijd met nauwelijks kansen. Voor 1.720 toeschouwers noteerden we een vrije trap van Lena Goessling die doelvrouw Desirée Schumann even in gevaar bracht (3de minuut), een schot van Elise Bussaglia over (17de minuut), een kopbal van Alexandra Popp in de handen van keeper Schumann (21ste minuut) en een slechte balcontrole van Ramona Bachmann na de perfecte voorzet van Lara Dickenmann (43ste minuut). 1.FFC Frankfurt dreigde vijf minuten voor de rust even met een poging van Emily Van Egmond die door Kerstin Garefrekes verlengd werd maar zonder succes en uiteindelijk ook nog in buitenspel.

Jackie Groenen, hier in duel met Babett Peter van VfL Wolfsburg, viel sterk in bij 1.FFC Frankfurt! Foto - Paul DIjkmans

Jackie Groenen, hier in duel met Babett Peter van VfL Wolfsburg, viel sterk in bij 1.FFC Frankfurt! Foto – Paul DIjkmans

De inbreng van Yuki Ogimi na de rust bij de thuisploeg zorgde niet meteen voor een wijziging in het spelbeeld. Dat gebeurde wel toen Jackie Groenen op het middenveld Laura Störzel kwam aflossen (59ste minuut). Er kwam meer druk en meteen ook meer pogingen van de thuisploeg met Kerstin Garefrekes die via keeper Almuth Schult een hoekschop afdwong (60ste minuut) en een schot van Dzsenifer Marozsan (over en naatst). Daarna opnieuw een poging van Kerstin Garefrekes op aangeven van de huidige Oranje Leeuwin die over ging (68ste minuut), een kopbal van Sophie Schmidt na voorzet van Marozsan naast (69ste minuut) en een kopbal van Ogimi in de handen van de bezoekende doelvrouw (70ste minuut). De helikopters die de wielerwedstrijd volgden pikten hoog in de lucht waarschijnlijk ook nog wat voetbalmomenten mee vooraleer de slotfase van de koers begon maar het enige doelpunt van de wedstrijd registreerden ze wellicht niet meer. Die goal viel pas in de slotminuut toen Dzsenifer Marozsan met haar fluwelen traptechniek vanuit een hoekschop de bal knap op het hoofd van Marith Priessen schilderde waarop Almuth Schult geen verhaal meer had (1-0, 90ste minuut). Zo won 1.FFC Frankfurt alsnog met 1-0 en kon het in schoonheid afscheid nemen van deze editie. Ook nog melden dat Belgian Sparkle Red Flame Tessa Wullaert in het slot nog mocht invallen voor Nilla Fischer, de Zweedse captain van VfL Wolfsburg. Ze kon wel nog even Dzsenifer Marozsan een bal afsnoepen maar een kans om te scoren kreeg ze niet meer.

Tessa Wullaert mocht in het slot nog even opdraven bij VfL Wolfsburg! Foto - Paul Dijkmans

Tessa Wullaert mocht in het slot nog even opdraven bij VfL Wolfsburg! Foto – Paul Dijkmans

UWCL – Halve Finale – Terugwedstrijd – Zondag 1 mei 2016 – Stadion am Brentanobad, Frankfurt:
1.FFC Frankfurt – VfL Wolfsburg 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: 90′ Marith Priessen 1-0.

Bekijk de video met de hoogtepunten van deze terugwedstrijd met dank aan Eurosport.de: