Share

De achtste speeldag in de Women’s Scooore Super League 2020/21 zal de geschiedenisboeken ingaan als de allereerste speeldag waar er voor alle wedstrijden maar één eindresultaat was. Alle uitploegen hebben immers hun wedstrijd gewonnen en die was voor de ene ploeg al spektaculairder dan voor de andere.

SC Eendracht Aalst Ladies mocht voor het eerst juichen dit seizoen na winst op bezoek bij Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Op bezoek bij Sporting de Charleroi boekte SC Eendracht Aalst Ladies de eerste overwinning van het seizoen. Het team van trainer Dirk Decoen won in Marcenille met 0-3 dankzij doelpunten van Margaux Van Ackere en Stéphanie Van Gils, voor allebei hun eerste van het seizoen, en opnieuw een kopbaldoelpunt van Daisy Baudewijns, haar tweede van het seizoen.

Davinia Vanmechelen beschermt de bal voor Standard. Lindsey Van Belle (KAA Gent Ladies) probeert de bal af te snoepen! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Sanne Schoenmakers heeft de gewoonte vaak te scoren in Oostakker op bezoek bij KAA Gent Ladies. Dat was ook op vrijdagavond 20 januari 2020 het geval. De Nederlandse lukte de 3 doelpunten voor de vrouwelijke Rouches terwijl Lobke Loonen scoorde voor de thuisploeg. Standard bleef zo als enige overeind in de achtervolging op RSC Anderlecht maar het verloor in Oostakker wel Ellen Charlier met een zware knieblessure.

OHL Women demonstreerde in Knokke en won met 0-4 op bezoek bij Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

OHL Women gaf voor de camera’s van Eleven Sports een demonstratie weg op bezoek bij Club YLA Brugge in Knokke. Het speelde mooi voetbal en was ook bijzonder efficiënt! Met een 0-4-eindscore had niemand rekening gehouden. Toch was dat de eindstand waardoor het team van Jimmy Coenraets nu plots op de derde plaats staat. OHL Women is wel het enige team dat in deze competitie nog niet tegen RSC Anderlecht speelde!

Blije gezichten bij KRC Genk Ladies na de uitoverwinning bij SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Na een 0 op 6 herpakte KRC Genk Ladies zich op bezoek bij SV Zulte Waregem. Het jonge team onder leiding van Guido Brepoels won op de Essevee Academie aan de Zuiderlaan in Waregem met 1-3. De Genkse captain Sien Vandersanden speelde een hoofdrol met een assist en een fantastische goal uit een vrije trap. SV Zulte Waregem viel door het verlies terug in het klassement naar de voorlaatste plaats. Het moet nu zelfs SC Eendracht Aalst voor zich dulden.

Voor de aftrap van de Brusselse derby de begroeting met Laura De Neve (RSC Anderlecht) en Jana Simons (FWS Woluwe)! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Op zondag 22 november 2020 stonden FWS Woluwe en RSC Anderlecht voor het eerst sinds 2011-12 nog eens tegenover mekaar op het hoogste niveau in het Belgische vrouwenvoetbal. Vrouwelijk paars-wit had na de uitschakeling in de tweede kwalificatieronde van de UEFA Women’s Champions League vier dagen eerder thuis tegen Benfica (1-2) iets goed te maken. In het Fallonstadion, waar in deze coronatijden net als in Waregem een dag eerder toch ook wat mensen veilig achter de omheining stonden te kijken, nam het in de eerste helft afstand dankzij goals van Laura Deloose, Tessa Wullaert (haar 19de van het seizoen) en Kassie Missipo. In een mindere tweede helft lukte ook Elke Van Gorp haar eerste van het seizoen en zo werd het 0-4. Al bij al een verdienstelijk resultaat voor het team van Audrey Demoustier die nu als trainer voor het eerst tegenover haar ex-coach Patrick Wachel stond.

Tine De Caigny (links) en Stefania Vatafu (rechts) wandelen samen naar de middenstip met alle doelpuntenmakers van de Brusselse derby Kassie Missipo, Elke Van Gorp, Tessa Wullaert en Laura Deloose! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Op zaterdag 28 november 2020 volgt nu de inhaalwedstrijd van de 5de speeldag tussen SC Eendracht Aalst Ladies en KRC Genk Ladies. Na de superbelangrijke EK-kwalificatieinterland België – Zwitserland van dinsdag 1 december 2020 gaat de Women’s Scooore Super League verder op vrijdag 11 en zaterdag 12 december 2020 met dan een affiche om naar uit te kijken: Standard – RSC Anderlecht!

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 8ste speeldag:

Sporting de Charleroi – SC Eendracht Aalst Ladies 0-3 (rust: 0-0);

Doelpunten: 55′ Margaux Van Ackere 0-1, 85′ Stéphanie Van Gils 0-2, 88′ Daisy Baudewijns 0-3.

KAA Gent Ladies – Standard 1-3 (rust: 1-2);

Doelpunten: 5′ Sanne Schoenmakers 0-1, 18′ Sanne Schoenmakers 0-2, 29′ Lobke Loonen 1-2, 70′ Sanne Schoenmakers 1-3.

Rode kaart: 56′ Heleen Jaques (KAA Gent Ladies);

Luister naar Merel Bormans (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Nicky Evrard (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Op zaterdag 21 november 2020:

Club YLA – OHL Women 0-4 (rust: 0-2);

Doelpunten: 18′ Lenie Onzia 0-1, 36′ Tine Schryvers 0-2, 48′ Nicky Van Den Abbeele 0-3 owngoal, 86′ Marie Detruyer 0-4.

SV Zulte Waregem – KRC Genk Ladies 1-3 (rust: 0-2);

Doelpunten: 37′ Lotte Van Den Steen 0-1, 39′ Hanne Merkelbach 0-2, 65′ Sien Vandersanden 0-3, 80′ Pauline Windels 1-3.

Luister naar Lotte Van Den Steen (KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Pauline Windels (SV Zulte Waregem) dankzij Vrouwenteam TV:

Op zondag 22 november 2020:

FWS Woluwe – RSC Anderlecht 0-4 (rust: 0-3);

Doelpunten: 8′ Laura Deloose 0-1, 10′ Tessa Wullaert 0-2, 33′ Kassie Missipo 0-3, 73′ Elke Van Gorp 0-4.

Luister naar Kenza Vrithof (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Elke Van Gorp (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Patrick Wachel (coach RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

***Dit is de stand na de achtste speeldag:

1. RSC Anderlecht 8-24 (51-2);

2. Standard 8-21 (30-8);

3. OHL Women 8-15 (23-15)

4. KAA Gent Ladies 8-13 (17-12);

5. Club YLA 8-13 (16-14);

6. KRC Genk Ladies 7-9 (10-23);

7. FWS Woluwe 8-6 (7-16);

8. SC Eendracht Aalst 7-5 (5-17)

9. SV Zulte Waregem 8-5 (7-28);

10.Sporting de Charleroi 8-1 (3-34);

Bekijk een overzicht van alle wedstrijden van de 8ste speeldag met dank aan Eleven Sports en de KBVB:

**De topschutters zijn:

19 goals:

Tessa Wullaert (RSC Anderlecht);

Tessa Wullaert is met 19 doelpunten na 8 speeldagen de topschutter in de Belgische Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

12 goals:

Tine De Caigny (RSC Anderlecht),

Tine De Caigny voorlopig met 12 goals de op een na beste in de topschutterslijst van de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

11 goals:

Sanne Schoenmakers (Standard);

Sanne Schoenmakers rukt op in het topschuttersklassement met nu al 11 goals in 8 speeldagen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

8 goals:

Noémie Gelders (Standard);

6 goals:

Hannah Eurlings (OHL Women), Lobke Loonen (KAA Gent Ladies);

5 goals:

Jolet Lommen (KAA Gent Ladies), Marie Minnaert (Club YLA);

4 goals:

Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Charlotte Laridon (Club YLA), Tine Schryvers (OHL Women);

Tine Schryvers lukte al 4 goals voor OHL Women in de tot 10 teams uitgebreide competitie! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

3 goals:

Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Nicky Van Den Abbeele (Club YLA), Lisa Petry (Standard), Davinia Vanmechelen (Standard), Luna Vanzeir (OHL Women), Lenie Onzia (OHL Women), Laura Deloose (RSC Anderlecht);

2 goals:

Lies Tambeur (FWS Woluwe), Jorien Voets (KRC Genk Ladies), Sakina Diki Ouzraoui (RSC Anderlecht), Imani Prez (KAA Gent Ladies), Jarne Teulings (RSC Anderlecht), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Lenie Onzia (OHL Women), Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Sylke Calleeuw (Standard), Estée Cattoor (OHL Women), Daisy Baudewijns (SC Eendracht Aalst Ladies), Marie Detruyer (OHL Women), Kassie Missipo (RSC Anderlecht);

Daisy Baudewijns lukte inmiddels al haar tweede competitiegoal voor SC Eendracht Aalst Ladies op bezoek bij Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

1 goal:

Megane Vos (Sporting de Charleroi), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem), Geena-Lisa Buyle (SV Zulte Waregem), Isabelle Iliano (Club YLA), Estelle Dessilly (Sporting de Charleroi), Jasmien Mathys (KAA Gent Ladies), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Marie Bougard (FWS Woluwe), Anke Vanhooren (SC Eendracht Aalst Ladies), Ludmila Matavkova (Sporting de Charleroi), Sheila Broos (FWS Woluwe), Aster Janssens (Standard), Britt Labro (KRC Genk Ladies), Lorène Martin (KRC Genk Ladies), Alixe Bosteels (KAA Gent Ladies), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Lola Wajnblum (Standard), Amber De Priester (SV Zulte Waregem), Frieke Temmerman (Club YLA), Jody Vangheluwe (Club YLA), Jana Simons (FWS Woluwe), Celien Guns (Club YLA), Jill Janssens (OHL Women), Tess Lameir (OHL Women), Esther Buabadi (SV Zulte Waregem), Julie Devos (SV Zulte Waregem), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Sheryl Merchiers (SV Zulte Waregem), Margaux Van Ackere (SC Eendracht Aalst Ladies), Stéphanie Van Gils (SC Eendracht Aalst Ladies), Lotte Van Den Steen (KRC Genk Ladies), Hanne Merkelbach (KRC Genk Ladies), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Pauline Windels (SV Zulte Waregem), Elke Van Gorp (RSC Anderlecht).

Owngoals:

Laura Vervacke (SV Zulte Waregem voor Standard), Nicky Van Den Abbeele (Club YLA voor OHL Women).

***Inhaalwedstrijd van de 4de speeldag op zaterdag 28 november 2020 om 14u:

SC Eendracht Aalst Ladies – KRC Genk Ladies;

De wedstrijd kan bekeken worden via een livestream op de Facebookaccount van SC Eendracht Aalst Ladies:

Fb SC Eendracht Aalst Ladies

***Op dinsdag 1 december 2020 spelen de Belgian Red Flames hun laatste en beslissende wedstrijd in de EK-kwalificatie richting Engeland 2021/22 in het King Power Stadion at Den Dreef in Leuven tegen Zwitserland met aftrap om 20 uur en rechtstreeks te bekijken op VTM4 en Club RTL.

***Dit is het programma van de 9de speeldag op vrijdag 11 december 2020:

Sporting de Charleroi – KRC Genk Ladies (20u);

KAA Gent Ladies – OHL Women (20u30);

Op zaterdag 12 december 2020:

Club YLA – SC Eendracht Aalst Ladies (14u);

Standard – RSC Anderlecht (14u30);

SV Zulte Waregem – FWS Woluwe (14u);

***Dit is het programma van de 10de speeldag op vrijdag 18 december 2020:

RSC Anderlecht – SV Zulte Waregem (20u);

KRC Genk Ladies – Club YLA (20u30);

Op zaterdag 19 december 2020:

FWS Woluwe – Sporting de Charleroi (om 14u op Eleven Sports);

SC Eendracht Aalst – KAA Gent Ladies (om 16u);

Op zondag 20 december 2020 om 18 uur:

OHL Women – Standard;

Foto’s van alle wedstrijden van de 8ste speeldag kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share