Share

Olympique Lyonnais heeft zich op maandag 2 mei 2016 voor de 5de keer geplaatst voor de finale van de UEFA Women’s Champions League door ook de terugwedstrijd in de halve finale tegen Paris Saint-Germain te winnen met het kleinste verschil.

Paris Saint-Germain voor de terugwedstrijd in het Parc des Princes tegen Lyon! Foto - (c) Maya Mans

Paris Saint-Germain voor de terugwedstrijd in het Parc des Princes tegen Lyon! Foto – (c) Maya Mans

Dit keer geen Zlatan Ibrahimovic, Angel di Maria, Edinson Cavani, Thiago Silva of David Luiz in het Parc des Princes van Parijs maar wel de vrouwenteams van PSG en Lyon voor het tweede duel van het Franse onderonsje op weg naar Reggio Emilia waar op donderdag 26 mei 2016 de finale van deze editie wordt gespeeld. Belgian Sparkle Red Flame Tessa Wullaert en haar club VfL Wolfsburg verzekerden zich al van het finaleticket op zondag 1 mei 2016 in Frankfurt (1-0-verlies in de terugwedstrijd na 4-0-winst in de heenwedstrijd), nu moest alleen Lyon er nog voor zorgen dat het geen monsterscore zou tegenkrijgen na de 7-0-winst in de heenwedstrijd in het kersverse Parc OL op zondag 24 april 2016.

Lyon voor de terugwedstrijd op bezoek bij PSG in het Parc des Princes! Foto - (c) Maya Mans

Lyon voor de terugwedstrijd op bezoek bij PSG in het Parc des Princes! Foto – (c) Maya Mans

Voor een 3.500 toeschouwers in de tempel waar de Zweed Zlatan Ibrahimovic de voorbije jaren vaak schitterde gebeurde dat ook niet. Het werd een wedstrijd met veel controlevoetbal en niet al te veel kansen en waarbij het enige doelpunt van de avond vlak voor de rust gescoord werd door Lotta Schelin, in haar carrière meer dan eens vergeleken met haar fenomenale landgenoot, die na een mooie aanval opgebouwd via Aurélie Kaci, Pauline Bremer en Wendie Renard alleen voor Ann-Katrin Berger, de Duitse doelvrouw van PSG, met links succesvol afrondde (0-1, 44ste minuut).

Het doelpunt van Lotta Schelin in het Parc des Princes! Foto - (c) Maya Mans

Het doelpunt van Lotta Schelin in het Parc des Princes! Foto – (c) Maya Mans

Eerder had Ann-Katrin Berger de Zweedse toren van Lyon al drie keer met succes van een doelpunt gehouden (9de, 16de en 17de minuut). Halfweg de eerste helft zorgde linksachter Perle Morroni, die op de plaats van Laure Boulleau speelde, net als in de heenwedstrijd met een actie en een schot voor Parijs gevaar (23ste minuut) terwijl we ook kopballen van Wendie Renard (naast na vrije trap van Louisa Nécib, 34ste minuut) en schoten van Rosana (op keeper Sarah Bouhaddi, 36ste mnuut) en Cristiane (geblokt na een mooie aanval opgezet door Caroline Seger over rechts en na een voorzet van Jessica Houara-D’Hommeaux, 39ste minuut) als hoogtepunten voor de pauze konden noteren.

Ada Hegerberg (Lyon) blijft aan de bal ondanks het aandringen van Jessica Houara-D'Hommeaux (PSG)! Foto - (c) Maya Mans

Ada Hegerberg (Lyon) blijft aan de bal ondanks het aandringen van Jessica Houara-D’Hommeaux (PSG)! Foto – (c) Maya Mans

De tweede helft in het stadion waar wijlen Rik De Saedeleer zijn laatste WK-wedstrijd van commentaar voorzag (het duel om de 3de plaats tussen Nederland en Kroatië tijdens het WK 1998) was lang niet zo boeiend als de drie helften voordien. Het was duidelijk dat Lyon (na de rust met Camille Abily en Eugénie Le Sommer op het veld ter vervanging van de na blessure wederoptredende Amandine Henry en Ada Hegerberg) zich niet wou laten verrassen en na een actie op links van de jonge belofte Mylaine Tarrieu kwam het dicht bij een tweede treffer maar de bal ging uiteindelijk nipt over het doel (64ste minuut). Kort voor tijd vond Kenza Dali dan nog bijna de opening richting de ingevallen Marie-Laure Delie voor de Parijse gelijkmaker maar de Japanse ex-wereldkampioene Saki Kumagai zat er nog met een uitgestrekt been tussen (89ste minuut). In de toegevoegde tijd was er dan nog een poging van Lotta Schelin, maar de matchwinnaar van de avond vond de sterk keepende Ann-Katrin Berger van PSG nogmaals op haar weg (90ste + 2′ minuut).

Wendie Renard (Lyon) probeert Marie-Laure Delie (PSG) af te houden! Foto - (c) Maya Mans

Wendie Renard (Lyon) probeert Marie-Laure Delie (PSG) af te houden! Foto – (c) Maya Mans

Na het eindsignaal en de kwalificatie van Lyon voor de finale tegen VfL Wolfsburg, het team waartegen het in 2013 nog de eindstrijd verloor op Stamford Bridge (0-1), kon iedereen zich nog even richten op de Premier League en vaststellen dat Rode Duivel Eden Hazard, een mogelijke aanwinst voor het mannenteam van PSG, voor het tweede jaar op rij op datzelfde Stamford Bridge over de Engelse titel besliste. Deed hij dat vorig seizoen nog in het voordeel van Chelsea met een goal tegen Crystal Palace dan was zijn gelijkmaker tegen Tottenham Hotspur (de 2-2 in de 83ste minuut) dit keer de aanzet voor de vervolmaking van het sprookje van Leicester City. The Foxes, die aan de Premier League begonnen met een winnaarsnotering van 500 tegen 1 (!!!), werden zo zonder zelf op het veld te staan en terwijl coach Claudio Ranieri op de terugweg was van een bezoek aan zijn moeder in Rome voor het eerst Engels landskampioen!

UWCL – Halve Finale – Terugwedstrijd – Maandag 2 mei 2016 – Parc des Princes, Parijs:
Paris Saint-Germain – Olympique Lyonnais 0-1 (rust: 0-1);
Doelpunt: 44′ Lotta Schelin 0-1.

Luister naar reacties na de wedstrijd bij winnaars en verliezers:

Griedge M’Bock Bathy Nka (Lyon):

Eugénie Le Sommer (Lyon):

Cristiane (Paris SG):


Pauline Bremer (Lyon):

Lotta Schelin (Lyon):

Erika (Paris SG):

Lees nog meer over Paris SG – Lyon:
Website UEFA – UWCL 2015-16

Lees ook nog over 1.FFC Frankfurt – VfL Wolfsburg:
Vrouwenteam.be

Share