Share

Op zaterdag 28 november 2020 stond in het Pierre Cornelisstadion de inhaalwedstrijd van de 5de speeldag tussen SC Eendracht Aalst en KRC Genk Ladies op het programma. Beide teams hadden op de 8ste speeldag hun wedstrijd gewonnen en hoopten uiteraard op meer!

U kan een samenvatting van SC Eendracht Aalst Ladies – KRC Genk Ladies bekijken dankzij EATV:

KRC Genk Ladies haalde het dankzij drie doelpunten van Gwen Duijsters. In het begin van de eerste helft kwam de assist van Britt Labro (0-1, 8ste minuut) die in de 74ste minuut ook de aangeefster was (0-2). Twee minuten later kwam de assist van Hanne Merkelbach, die de week voordien zelf nog met het hoofd gescoord had na een voorzet van Gwen Duijsters (0-3, 76ste minuut).

Britt Labro, goed voor twee assists bij KRC Genk Ladies, probeert het evenwicht te houden in een duel met Loes Van Mullem (SC Eendracht Aalst Ladies). Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

KRC Genk Ladies blijft 6de in de stand met nu 12 punten uit 8 wedstrijden. Het heeft 1 punt achterstand op het duo KAA Gent en Club YLA Brugge. SC Eendracht Aalst Ladies blijft 8ste met 5 punten uit 8 duels, dat zijn er evenveel als SV Zulte Waregem dat 9de staat en 4 meer dan de voorlopig laatste uit de Women’s Scooore Super League Sporting de Charleroi.

Daisy Baudewijns aan de bal voor SC Eendracht Aalst met Lorène Martin (KRC Genk Ladies) die haar probeert af te stoppen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Beide teams hebben nog 2 duels voor nieuwjaar. SC Eendracht Aalst gaat op bezoek bij Club YLA (zaterdag 12 december 2020) en ontvangt KAA Gent Ladies (zaterdag 19 december 2020). KRC Genk Ladies speelt uit bij Sporting de Charleroi (vrijdag 11 december 2020) en ontvangt Club YLA (vrijdag 18 december 2020).

Luister ook nog naar Hanne Merkelbach (KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Margaux Van Ackere (SC Eendracht Aalst Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk ook nog de fotoreportage van Dirk Vuylsteke rond dit duel via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share