Share

Het heeft lang geduurd maar op woensdag 2 december 2020 zal er voor het eerst een vrouwelijke scheidsrechter de leiding hebben over een wedstrijd in de UEFA Champoins League bij de mannen. De 36-jarige Française Stéphanie Frappart krijgt de primeur want zij is door de UEFA aangesteld als referee voor de wedstrijd tussen Juventus en Dinamo Kiev.

Stephanie Frappart met haar medaille na de WK-finale tussen de Verenigde Staten en Nederland op zondag 7 juli 2019 in Lyon. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Stéphanie Frappart, die op zondag 7 juli 2019 de WK-finale bij de vrouwen in Lyon tussen Nederland en de Verenigde Staten in goede banen leidde, heeft inmiddels al heel wat ervaring in het mannenvoetbal en dat vooral in de Franse Ligue 1 waar ze tot op heden altijd een goeie indruk maakte zoals begin oktober van dit jaar nog bij een Olympique Lyonnais – Olympique de Marseille.

Eerder dit jaar kreeg ze ook al de leiding over de finale van de Europese Supercup tussen Liverpool en Chelsea in Istanbul en ze mocht ook al drie keer een duel in de UEFA Europa League fluiten waaronder het duel Leicester City – Zorya Luhansk op donderdag 22 oktober 2020. Ze floot in de voorbije weken ook nog een duel in de UEFA Nations League tussen Malta en Letland, een belangrijke wedstrijd in de EK-kwalificatie bij de vrouwen op weg naar Engeland tussen Zweden en Ijsland en eind augustus was ze nog de referee bij de kwartfinale in de UEFA Women’s Champions League tussen Atlético de Madrid en FC Barcelona.

Foto – (c) UEFA / Juventus / Dinamo Kiev

Op woensdag 2 december 2020 volgt er dus een nieuwe vuurdoop voor Stéphanie Frappart nu in de UEFA Champions League bij de mannen tussen Juventus, dat al geplaatst is voor de achtste finales, tegen Dinamo Kiev in het Allianz Stadium van Turijn waar volgende week woensdag 9 december 2020 om 15 uur vrouwelijk Juventus UWCL-titelverdediger Olympique Lyonnais ontvangt.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

 

 

Share