Share

Er was tijdens dit moeilijke jaar even twijfel of er een nieuwe Gouden Schoen in het Belgische voetbal zou verkozen worden en dit uiteraard vanwege de coronacrisis. Maar inmiddels is bekend geworden dat we op woensdag 13 januari 2021 zowel de opvolgster van Tessa Wullaert als de opvolger van Hans Vanaken zullen kennen.

Tine De Caigny, vorig jaar 3de, is met 12 doelpunten de topschutster van de Belgian Red Flames op weg naar het EK in Engeland en ze is al enkele jaren belangrijk bij het veroveren van de titels voor RSC Anderlecht. Kan zij de 5de Gouden Schoen winnen? Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Er zal dit keer geen groot gala plaatsvinden. Dat is door de vele maatregelen rond de coronacrisis niet mogelijk. Maar een nieuwe Gouden Schoen zal wel gekozen worden. De 67ste editie bij de mannen zal slechts over één stemronde gaan en ook voor de vijfde lustrumeditie bij de vrouwen zal er gestemd worden. Daarin moet gans 2020 in overschouwing genomen worden.

Janice Cayman won op 7 februari 2018 haar eerste Gouden Schoen! Krijgt zij als winnares van de UEFA Women’s Champions League 2020 een tweede Gouden Schoen? Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

De kandidaten bij de vijfde editie voor de vrouwelijke Gouden Schoen zijn op één na dezelfde speelster als vorig jaar. Het zijn in alfabetische volgorde Julie Biesmans (PSV Eindhoven), Janice Cayman (Olympique Lyonnais), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Elena Dhont (KAA Gent Ladies en FC Twente), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies en RSC Anderlecht), Davina Philtjens (Fiorentina en Sassuolo), Justine Vanhaevermaet (LSK Kvinner) en Tessa Wullaert (Manchester City en RSC Anderlecht).

Justine Vanhaevermaet, hier recent op training met de Belgian Red Flames in Tubeke, staat nu ze voor LSK Kvinner in Noorwegen speelt voor het eerst bij de genomineerden voor de Gouden Schoen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Alleen Justine Vanhaevermaet, die in Noorwegen speelt voor LSK Kvinner, is dit keer en dit voor het eerst bij de 10 genomineerden terwijl Ella Van Kerkhoven, die in Italië geblesseerd raakte vooraleer ze naar België terugkeerde bij KAA Gent Ladies, nu niet in de lijst van kandidaat-winnaars terechtkwam. Een opmerkelijk gegeven is dat Tessa Wullaert, die al 3 keer de Gouden Schoen won, mocht ze opnieuw winnen even goed kan doen als recordhouder Paul Van Himst die hem in 1960, 1961, 1965 en 1974 won.

Tessa Wullaert op 15 januari 2020 toen ze in Puurs haar derde Gouden Schoen won! Zij kan straks net als Paul Van Himst een 4de Gouden Schoen veroveren! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Bij deze lustrumeditie zijn er 118 stemgerechtigden, zo deelde de organiserende krant Het Laatste Nieuws mee, en zij hebben tot maandag 28 december 2020 de tijd om hun top 5 van 2020 en dus hun keuze welke Belgian Red Flame de vijfde Gouden Schoen uit de geschiedenis mag krijgen, online door te sturen! Wie het uiteindelijk wordt zal U kunnen bekijken op woensdag 13 januari 2021 tijdens een rechtstreekse uitzending op VTM!

Foto – (c) Sportpix.be / Drik Vuylsteke

Lees ook nog via:

Website Het Laatste Nieuws

Lees meer over de 4de editie van de vrouwelijke Gouden Schoen:

Vrouwenteam.be

Lees meer over de 3de editie van de vrouwelijke Gouden Schoen:

Vrouwenteam.be

Lees meer over de 2de editie van de vrouwelijke Gouden Schoen:

Vrouwenteam.be

en ook nog via:

Vrouwenteam.be

Lees meer over de 1ste editie van de vrouwelijke Gouden Schoen:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share