Share

Terwijl in België de vrouwelijke klasssieker tussen Standard en RSC Anderlecht op het programma stond speelde Belgian Red Flame Janice Cayman op zaterdag 12 december 2020 met haar club Olympique Lyonnais op het Groupama Training Center van Décines-Charpieu tegen GPSO 92 Issy.

Foto – (c) Olympique Lyonnais Féminin

Tegen de voorlaatste in de stand maakte Olympique Lyonnais er op de 11de speeldag een doelpuntenfestival van. Het won met maar liefst 9-0 en de Belgian Red Flame lukte haar tweede competitiegoal van het seizoen nadat ze op de 2de speeldag al scoorde op bezoek bij Stade de Reims en ze gaf ook een assist! Het stond al 4-0 toen Janice Cayman op de goede plaats stond om Pauline Moitrel een vijfde keer te verslaan. Zij had een poging van Amel Majri moeten lossen en de eenvoudige winnares van de Gouden Schoen tikte vanop iets meer dan 5 meter binnen met links (5-0, 30ste minuut). Vlak voor het einde van de eerste helft gaf Janice Cayman dan de assist vanop de rechterflank richting tweede paal waar Amel Majri van dichtbij met links kon binnentikken (7-0, 42ste minuut).

Bekijk het doelpunt van Belgian Red Flame Janice Cayman voor Olympique Lyonnais tegen Issy dankzij D1 Arkema Officielle:

Olympique Lyonnais won uiteindelijk met 9-0 en heeft zo 30 punten uit 11 wedstrijden. Leider PSG won een dag later op zondag 13 december 2020 met 5-0 tegen Le Havre dankzij vier doelpunten van Marie-Antoinette Katoto en eentje van Grace Geyoro! PSG staat halfweg aan de leiding met 1 punt voorsprong op de regerende Franse landskampioen!

Op dinsdagavond 15 december 2020 om 19 uur speelt Olympique Lyonnais, dat in rouw is na het overlijden van extern raadgever Gérard Houiller die ook wel het vrouwenteam volgde, de terugwedstrijd in de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League thuis tegen Juventus. Het won in Turijn met 2-3. De D1 Arkema in Frankrijk hervat half januari volgend jaar met voor Olympique Lyonnais een thuiswedstrijd tegen Stade de Reims!

Gérard Houiller bij een UWCL-overwinning van OL Féminin! Foto – (c) Olympique Lyonnais Féminin

Olympique Lyonnais – Issy 9-0 (rust: 7-0);

Doelpunten: 9′ Amel Majri 1-0, 15′ Nikita Parris 2-0, 18′ Nikita Parris 3-0, 21′ Nikita Parris 4-0, 30′ Janice Cayman 5-0, 41′ Nikita Parris 6-0, 42′ Amel Majri 7-0, 52′ Amel Majri 8-0, 73′ Delphine Cascarino 9-0.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share