Share

RSC Anderlecht won vrijdagavond op de 10de speeldag in de Women’s Scooore Super League opnieuw tegen SV Zulte Waregem dat na het verlies met dubbele cijfers in de heenwedstrijd fel van zich afbeet. RSC Anderlecht gaat de winterstop in met het maximum van de punten!

Voor hun thuiswedstrijd tegen SV Zulte Waregem vond RSC Anderlecht het stadion in Tubeke terug! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Vrouwelijk paars-wit, de titelverdediger, speelde al voor de vierde keer een thuiswedstrijd op een ander veld dit seizoen. Nadat ze openden in het Lotto Park, vervolgden op Neerpede en recent ook twee keer in Overijse aantraden mochten ze voor hun laatste thuiswedstrijd in het kalenderjaar 2020 nu toch eens op hun vertrouwde veld in Tubeke spelen. Het deed in elk geval vreemd aan om daar nog eens RSC Anderlecht in actie te zien.

Tine De Caigny op vrijdag 19 december 2020 de captain bij vrouwelijk paars-wit! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

SV Zulte Waregem was niet gekomen om geschenkjes uit te delen na de 0-11 in de heenwedstrijd. Coach Angelo Gaytant begon vanuit een goed georganiseerde verdediging met pressing op de bal en hij had aan elke speelster het motto ‘willen winnen’ meegegeven. Het zorgde voor een leuk gegeven waartegen de thuisploeg met Tine De Caigny als captain en Laura De Neve en Sarah Wijnants op de bank, het aanvankelijk niet eenvoudig had. SV Zulte Waregem had zelfs op voorsprong kunnen komen maar Corina Luijkx, die ooit bij RSC Anderlecht begon, trof de lat (8ste minuut). De vraag was dus of het team van Patrick Wachel de opening zou vinden tegen dit sterk verdedigend vrouwelijk Essevee. Het lukte na 14 minuten wedstrijd toen Laura Deloose een één-twee opzette met Tessa Wullaert. De bal voorgaf vanop rechts en de bal na een aantal tussenstations bij Tine De Caigny belandde. Het resultaat was de 1-0. Tessa Wullaert had nog voor de rust de score kunnen verdubbelen maar ze trapte eerst op de binnenkant van de paal en een minuut later op aangeven van Laura Deloose via de bovenkant van de lat over (25ste minuut). Bij een vrije trap van Romy Camps liep Michelle Colson dan Lotte De Wilde onderuit. De scheidsrechter wees naar de stip. Ella Vierendeels kreeg de kans om gelijk te maken maar Lowiese Seynhaeve, op het veld in plaats van Justien Odeurs, hield de elfmeter uit haar doel (27ste minuut)! Laura Deloose had dan nog op aangeven van Stefania Vatafu kunnen scoren maar Ianthe Meersschaert zat er met de voet nog goed tussen. Bij de rust stond het 1-0.

Amber Maximus mocht opnieuw invallen en nu ook scoren voor haar nieuwe club RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In het begin van de tweede helft kreeg RSC Anderlecht ook een strafschop toen een voorzet van de ingevallen Sarah Wijnants de hand trof van Pauline Windels. Tessa Wullaert zette zich achter de bal en trapte met rechts haar 23ste van het seizoen tegen de touwen (56ste minuut). Vier minuten later stond haar teller al op 24 toen ze op aangeven van Tine De Caigny in de kort hoek kon scoren (60ste minuut). De wedstrijd was gespeeld maar SV Zulte Waregem gaf nog niet op. Lisa Capiau speelde naar Corina Luijkx die het nu probeerde van buiten de zestien. De bal ging maar nipt over het doel van Lowiese Seynhave (61ste minuut). In het laatste kwartier liep de score uiteindelijk toch nog verder op. Tessa Wullaert stuurde Laura Deloose diep en de rechtsachter van RSCA Women was niet egoïstisch en bediende de ingevallen Amber Maximus die eenvoudig kon binnentrappen. Haar eerste goal voor haar nieuwe club op het hoogste niveau (4-0, 75ste minuut). Twee minuten later bediende Stefania Vatafu centraal in de zestien Tine De Caigny. De topschutster van de EK-kwalificatie richting Engeland draaide zich en trapte met rechts de bal mooi en zuiver in de bovenhoek (5-0), een mooi doelpunt om het voetbaljaar van vrouwelijk paars-wit af te ronden.

U kan een samenvatting van de wedstrijd bekijken met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond deze wedstrijd via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Bij de mannen verloor RSC Anderlecht in de Jupiler Pro League op deze vrijdagavond uit bij Sporting de Charleroi met 1-0 na een doelpunt in de toegevoegde tijd van Ali Gholizadeh (90ste + 3′ minuut).

 

Share