Op zondag 20 december 2020 stond de laatste wedstrijd van de Women’s Scooore Super League in dit kalenderjaar op het programma. Het was een onverwachte topaffiche tussen OHL Women, de derde in de stand die bezig was aan een reeks van vijf overwinningen op rij, en Standard, de tweede in het klassement die vorige week op eigen veld nog zwaar onderuit ging tegen regerend landskampioen en titelfavoriet RSC Anderlecht.

OHL Women zorgde met een 15 op 15 voor een stevige opmars voor hun thuiswedstrijd tegen Standard! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

OHL Women had met zijn mix van ervaring en jeugdig talent al een flinke stap vooruit gezet de voorbije maanden. Het team van trainer Jimmy Coenraets had wellicht nooit gedacht dat het op het einde van het kalenderjaar bij de ontvangst van Standard plots nog uitzicht zou hebben op een tweede plaats. De meest recente uitslagen hadden voor dat leuke scenario gezorgd wat meteen een interessante test werd voor beide teams want het team van coach Lamide Hamara was niet van plan om die tweede plaats zomaar af te geven. al moest het aantreden zonder topschutter Sanne Schoenmakers.

Lola Wajnblum opende de score aan de Korbeekdamstraat met het hoofd! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Standard mocht aftrappen en het was in elk geval duidelijk veel gretiger dan vorige week. Het dwong meteen een eerste kans af. Davina Vanmechelen speelde terug op Constance Brackman en Lisa Petry zette met haar kopbal voor een eerste keer Louise Van Den Bergh aan het werk (1ste minuut). Aan de overkant kopte Sara Yüceil (ex-Standard) een hoekschop van Lenie Onzia naast (4de minuut). Lisa Petry zette na 6 minuten de Leuvense doelvrouw opnieuw aan het werk waarna Constance Brackman vanuit een scherpe hoek opnieuw voor gevaar zorgde. Het sluitstuk van OHL Women moest de bal lossen. Lenie Onzia werkte weg in de voeten van Lola Wajnblum die van dichtbij met de linkervoet nog naast mikte (21ste minuut). Even over het halfuur was het dan toch raak voor Standard. Noémie Gelders nam een hoekschop vanop links en Lola Wajnblum mocht centraal en van dichtbij de bal eenvoudig over Louise Van Den Bergh binnenkoppen (0-1, 33ste minuut).

De kopbal van Lola Wajnblum is onhoudbaar voor Louise Van Den Bergh! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Ook na de rust was het Standard dat meteen voor gevaar zorgde. Davinia Vanmechelen trapte eerst een vrije trap over waarna ze op aangeven van Aster Janssens met de binnenkant van de rechtervoet iets te ver naast mikte (51ste minuut). Lola Wajnblum bediende dan Noémie Gelders en haar schot ging via de bil van Sari Kees net niet in eigen doel (52ste minuut). Louise Van Den Bergh probeerde dan uit te voetballen maar ze speelde de bal uiteindelijk in de voeten van Noémie Gelders. Zij hield het hoofd koel kapte de Leuvense doelvrouw zo goed als helemaal uit vooraleer de bal met links tegen de netten te trappen (0-2, 56ste minuut).

Noemie Gelders heeft zopas het tweede doelpunt voor Standard aangetekend. Ze krijgt felicitaties van de ingevallen Welma Fon! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Vijf minuten later mocht Luna Vanzeir een hoekschop nemen vanop rechts. De bal belandde bij Sarah Yüceil die achteruit liep en een volley met rechts probeerde. Het toonde gevaarlijker dan het uiteindelijk leek want Maurane Marinucci kon wegkoppen. Halfweg de tweede helft zette Davinia Vanmechelen aan de andere kant dan een één-twee op met de voor al in het eerste halfuur geblesseerde Lisa Petry ingevallen Welma Fon waarna ze ook Estée Cattoor uitspeelde en uithaalde met rechts. De bal ging via de vingertoppen van Louise Van Den Bergh over doel. De hoekschop die volgde werd door Lola Wajnblum naast gekopt. Standard bleef domineren en we noteerden nog schoten van Lola Wajnblum (72ste minuut), Noémie Gelders (74ste minuut), Welma Fon (76ste minuut) en Charlotte Cranshoff (78ste minuut) vooraleer de ingevallen Marie Detruyer vanop afstand Lisa Lichtfus probeerde te verrassen (80ste minuut).

Davinia Vanmechelen en Standard gingen voluit in de strijd voor de tweede plaats. Ze lieten OHL Women met Sara Yüceil in elk geval voor de winterstop achter zich! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De score veranderde niet meer en dus mocht Standard met de drie punten naar huis. Het verstevigde op die manier de tweede plaats en het hoopt om na de winterstop en eventueel tijdens de play-offs leider RSC Anderlecht toch nog een neus te kunnen zetten.