Share

In 2020 werden de Belgian Cats verkozen tot sportploeg van het jaar in België voor de Belgian Red Flames, die tweede werden. In Aalst deed het vrouwenvoetbalteam iets beter want zij werden zopas verkozen tot sportploeg van de stad Aalst!

Blije gezichten bij SC Eendracht Aalst na hun eerste overwinning in de Women’s Scooore Super League begin december van 2020 op bezoek bij Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

SC Eendracht Aalst Ladies werd in 2020 zowel kampioen in de eerste klasse als in de eerste provinciale. Beide ploegen promoveerden zo ook naar een hogere reeks. De Women’s Scooore Super League voor het team van trainer Dirk Decoen. De tweede klasse voor het team uit provinciale. Op het einde van het jaar kwam er meer goed nieuws voor de vrouwelijke Ajuinen want zij  kregen een extra trofee. Zij werden door de stad Aalst uitgeroepen tot Sportploeg van het jaar, een verkiezing die al bestaat sinds 1960.

Het is overigens niet de eerste keer dat het vrouwenvoetbal in Aalst in de prijzen valt. De primeur was in 1980, de laatste keer dat het lukte was in 2010 toen het team terugkeerde naar de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal.

Steven De Ridder, de Schepen van de Stad Aalst, overhandigde eind 2020 de trofee aan captain Chloë Van Mingeroet! Foto – (c) eendracht-aalst.be

De huldiging in coranatijden vond plaats op het einde van vorig jaar in besloten kring en in de middencirkel van het Pierre Cornelisstadion. Matthias De Ridder, de schepen van Sport, overhandigde de trofee toen aan Chloë Van Mingeroet, de captain van de Aalsterse Ladies!

Onze redactie feliciteert SC Eendracht Aalst Ladies met het winnen van deze verkiezing!

Lees ook nog via:

Website Stad Aalst

en via:

Persregiodender.be

Bekijk ook nog de video hierrond via:

Website Ladies Eendracht Aalst

Voor meer foto’s kan U ook nog terecht via:

Fb SC Eendracht Aalst Ladies

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share