Share

Aline Zeler, op dit moment nog de recordinternational bij de Belgian Red Flames, maakte recent bij KRC Genk Ladies in de Women’s Scooore Super League haar comeback op het hoogste niveau. Eind januari 2021 komt ook een boek uit met het volledige verhaal van Aline Zeler geschreven door journalist Thierry Lefévre.

Aline Zeler aan de bal bij haar eerste wedstrijd voor KRC Genk Ladies in de schaduw van het Jan Breydelstadion van Brugge! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In het boek ‘Aline Zeler, le foot féminin de A à Z’ of in het nederlands ‘Aline Zeler, het vrouwenvoetbal van A tot Z’ gaat hij op zoek naar de vraag hoe een jong meisje uit de Ardennen, die niet voorbestemd leek om een voetballoopbaan uit te bouwen, er in slaagde om recordinternational te worden. Aan bod komen haar sterk karakter, haar werkijver en haar vastberadenheid om alle obstakels te overwinnen, maar ook vooral de vurige passie voor de bal die ervoor zorgden dat Aline Zéler een fan­tastische carrière kon uitbouwen bij achtereenvolgens RUS Bercheux, ES Vaux-Sur-Sure, RUS Ste Ode, RLC. Warmifontaine, Tenville Sports, Standard, RSC Anderlecht, K. Sint-Truidense VV, opnieuw Standard, opnieuw RSC Anderlecht, PSV Eindhoven en tenslotte KRC Genk Ladies.

Het boek wordt uitgegeven door Editions Mémory en kost 27 euro.

U kan het bestellen in het frans via deze link:

Editionsmemory.be

Of in de Nederlandse taal via:

Editionsmemory.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
 
 

 

 

Share