Share

Er zijn veranderingen op til bij het vrouwelijke departement van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Tamara Cassimon, lange tijd assistent-bondscoach van Ives Serneels onder meer tijdens het EK 2017 in Nederland en later ook coach bij de Belgian Red Flames WU17 kreeg te horen dat haar contract dit jaar niet verlengd werd.

Tamara Cassimon is vertrokken bij de KBVB klaar voor nieuwe uitdagingen! Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Tamara Cassimon kan terugkijken op een lange carrière in het vrouwenvoetbal. Ze speelde zelf bij verschillende clubs maar stopte vanwege blessures waarna ze al op jonge leeftijd begon te coachen en met succes want in haar eerste jaar bij eerste provincialer SK Oetingen dwong ze meteen promotie af naar het nationale vrouwenvoetbal (2003-04). In december 2005 werd ze trainer op het hoogste niveau bij Oud-Heverlee Leuven. Haar eerste nationaal succes boekte ze vervolgens bij Sinaai Girls toen ze in 2009, 2010 en 2011 drie jaar op rij de Beker van België won tegen achtereenvolgens Standard, RSC Anderlecht en WD Lierse SK. Deze laatste ploeg werd toen nog getraind door Ives Serneels en samen met hem zou ze vanaf de zomer van 2011 een duo vormen.

Tamara Cassimon (centraal achteraan) op 15 mei 2010 na de bekerwinst met Sinaai Girls tegen RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Zij zorgden samen voor een opmerkelijke eerste kwalificatiecampagne waarin de Rode Duivelinnen (ze haalden 4 op 6 tegen de latere kwartfinalist Ijsland) zich hadden kunnen plaatsen voor het EK 2013 in Zweden. Vier jaar later lukte het wel waardoor de inmiddels Belgian Red Flames op het EK 2017 in Nederland aanwezig waren en ook voor het eerst een EK-eindrondewedstrijd wonnen (2-0 in Breda tegen Noorwegen).

20 juli 2017 in Breda. Samen op de bank met Ives Serneels en team manager Hubert De Neef vlak voor de aftrap van een historische Noorwegen – België op het EK 2017 in Nederland! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Na het EK 2017 in Nederland keerde Tamara Cassimon terug naar het clubvoetbal. Ze werd coach van eersteklasser Fémina White Star Woluwe in combinatie met het werk als bondscoach van de Belgian Red Flames WU16 en WU17. Met FWS Woluwe behaalde ze in 2019 de titel in eerste klasse.

Tamara Cassimon leidde FWS Woluwe in 2019 naar de titel in eerste klasse! Een van de vele hoogtepunten uit haar trainerscarrière! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Lees nog meer over de titel in eerste klasse met FWS Woluwe via:

Vrouwenteam.be

In de zomer van 2019 ging Tamara Cassimon terug bij de Belgian Red Flames aan de slag waar ze T3 werd. Ze bleef bondscoach van de Belgian Red Flames WU16 en WU17 en daarnaast vervulde ze ook nog enkele administratieve taken bij de KBVB.

Een beeld dat we niet meer zullen zien. Tamara Cassimon die uitlegt aan Ives Serneels wat er moet gebeuren! Foto – (c) Sportpix.be : Dirk Vuylsteke

In een eerste reactie liet Tamara Cassimon weten dat ze bedankt werd voor bewezen diensten zonder dat ze een negatieve evaluatie kreeg en dat er op dit moment blijkbaar geen andere functie voor haar was weggelegd bij de KBVB. Ook gaf ze te horen dat ze stopt in het internationale vrouwenvoetbal maar wel nog hoopt kansen te krijgen in het nationale voetbal zowel bij de vrouwen als bij de mannen.

Katrien Jans, de Women’s Football Manager, gaf een woordje uitleg rond het vertrek van Tamara Cassimon bij de KBVB! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Voor de KBVB reageerde Katrien Jans, de Women’s Football Manager, als volgt: “We hebben de voorbije maanden een evaluatie gemaakt van waar we vandaag staan en waar we naartoe willen en hieruit is gebleken dat onze wegen spijtig genoeg te ver uit elkaar liggen.”

Deze redactie wenst Tamara Cassimon veel succes toe bij alle toekomstige uitdagingen.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 
Share