Share

Het hing al een tijdje in de lucht maar op maandag 18 januari 2021 is het dan toch zover. Phil Neville verlaat het Engelse nationale vrouwenvoetbalteam en kiest voor een nieuwe carrière in de Verenigde Staten bij Inter Miami, het team van zijn vroegere teamgenoot bij het legendarische Manchester United David Beckham, dat in de Major League Soccer uitkomt.

Rachel Daly viert een doelpunt met Ellen White in de halve finale van het WK 2019 in Lyon. De WK-finale was toen nog mogelijk maar het lukte niet. Na het einde van die wedstrijd kwam het eigenlijk nooit meer goed onder Phil Neville! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Phil Neville kwam in januari 2018 in dienst bij de Engelse Voetbalbond en hij leidde the Lionesses naar een eerste overwinning in de SheBelieves Cup en een vierde plaats op het WK 2019 in Frankrijk waardoor ze zekerheid kregen over deelname aan de Olympische Spelen in Tokyo. Maar na het avontuur in Frankrijk ging het bergaf met de prestaties van het Engelse nationale vrouwenvoetbalteam (ze speelden ook 3-3 in Leuven tegen de Belgian Red Flames bijvoorbeeld) en ook de waardering voor het werk van de ex-international en profvoetballer van Manchester United en Everton daalde bijzonder snel. De kritiek verstomde niet en half augustus 2020 werd Sarina Wiegman, Europees kampioen met Nederland in 2017, aangesteld als opvolger van Phil Neville waarvan wel nog verwacht werd dat hij de Olympische Spelen zou afwerken.

29 augustus 2019: Phil Neville spreekt de Lionesses toe na hun 3-3-gelijkspel in Leuven tegen de Belgian Red Flames! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Maar Phil Neville, die ook nog werkt als analist bij de BBC, zal het team van Groot-Britannië (ook de speelsters van Schotland, Wales en Noord-Ierland komen in aanmerking om mee te gaan naar de Olympische Spelen van Tokyo) dus niet leiden in Japan. Hij vertrekt naar de Verenigde Staten waardoor de Engelse Voetbalbond (The FA) op zoek moet naar een interimcoach om de periode tussen Phil Neville en het begin van Sarina Wiegman te overbruggen.

Lees ook nog via:

Website BBC Sport

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share