Share

Op maandag 18 januari 2021, twee dagen voor de inauguratie van de nieuwe president Joe Biden in Washington, speelde de regerende wereldkampioen in het vrouwenvoetbal de Verenigde Staten een eerste oefenwedstrijd in het nieuwe kalenderjaar. De tegenstander in het Exploria Stadium van Orlando was Colombia.

U kan een samenvatting van de wedstrijd VS – Colombia met de doelpunten bekijken dankzij US Soccer TV:

Het was dus het dagje van de zussen Mewis. Al na 4 minuten waren de 2.042 toegelaten toeschouwers getuige van de openingsgoal voor het team dat onder leiding staat van bondscoach Vlatko Andonovski. Lindsey Horan speelde diep op Megan Rapinoe. De Women’s Ballon d’Or 2019, die een volledig jaar niet op het veld stond, speelde de bal in één tijd door naar Samantha Mewis en de speelster van Manchester City trapte de bal met links voorbij doelvrouw Sandra Sepulveda (1-0). Even over het halfuur zette Lindsay Horan dan voor vanop links. Carli Lloyd kopte de bal terug en Samantha Mewis verdubbelde met een kopbal de voorsprong (2-0, 33ste minuut).

 

Onmiddellijk na de rust mocht Samantha Mewis vanop de stip aanleggen na een fout van Jorelyn Carabali op Lindsey Horan. Ze faalde niet (3-0, 47ste minuut). In het slot van de wedstrijd zette Carli Lloyd nog voor vanop links waarna Kristie Mewis, na 64 minuten ingevallen voor Lindsey Horan, met de linkervoet de eindstand op het bord zette (4-0, 85ste minuut).

Foto – (c) US Soccer

Nog meegeven dat Catarina Macario, de nieuwe aanwinst van Olympique Lyonnais, haar eerste interland speelde voor de regerende wereldkampioen. Ze mocht na de rust invallen voor Megan Rapinoe! Beide teams ontmoeten elkaar opnieuw in hetzelfde stadion voor een tweede oefeninterland nu vrijdag 22 januari 2021.

Lees nog meer over dit duel via:

Website US Soccer

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

 

 

 

Share