Share

De Nederlandse spits Corina Luijks is na een korte tussenstop bij SV Zulte Waregem opnieuw vertrokken richting Italië. Ze zal de komende maanden de kleuren van Lazio Rome verdedigen.

Corina Luijks speelde slechts 7 competitiewedstrijden voor SV Zulte Waregem. Eentje daarvan was op bezoek bij Standard op zaterdag 17 oktober 2020! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De 25-jarige Corina Luijks speelde in de voorbije jaren al bij verschillende clubs en in verschillende landen maar ze bleef nooit langer dan één seizoen bij dezelfde club. Ze kwam achtereenvolgens uit voor het Nederlandse Smerdiek, RSC Anderlecht, Kontich, PSV Eindhoven, Lierse SK, Eva’s Tienen, Excelsior Barendrecht, Pink Sport Time Bari en SV Zulte Waregem. Ook haar verblijf in Waregem was dus van korte duur want op donderdag 21 januari 2021 maakt SS Lazio Women op haar website bekend dat Corina Luijks na een half jaar bij Essevee Women SL en 2 competitiegoals nu voor een nieuw avontuur in Italië koos.

Corina Luijks lukte haar 2 competitiedoelpunten voor SV Zulte Waregem in de thuiswedstrijd tegen FWS Woluwe op zaterdag 12 december 2020! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

SS Lazio Women staat momenteel vierde in de Serie B op 6 punten van leider ASD Calcio Pomilgiano dat wel 2 wedstrijden meer heeft gespeeld. SS Lazio Women is met een 20 op 30 wel nog altijd ongeslagen dit seizoen en het wil zo snel als mogelijk promotie afdwingen naar het hoogste niveau in Italië namelijk de Serie A Femminile. Daarvoor wil het gebruik maken van de ervaring van Corina Luijks. Ook Camilla Labate, een speelster van het Italiaanse nationale U23-team, tekende bij de club van trainer Ashraf Seleman waar met Rashel Cuschieri nog een ex-speelster van RSC Anderlecht en PSV Eindhoven actief is. De eerstvolgende wedstrijden voor SS Lazio Women zijn op zondag 24 januari 2021 thuis tegen Città di Pontedera, op dit moment 12de met 11 punten uit 12 duels, en op zondag 31 januari 2021 op bezoek bij Ravenna, momenteel 8ste in de Serie B met 16 punten uit 11 wedstrijden.

Deze redactie wenst Corina Luijks veel succes met haar nieuwe avontuur in Italië!

Lees nog meer over de transfer via:

Website SS Lazio

Lees over de laatste competitiewedstrijd van Corina Luijks bij SV Zulte Waregem op bezoek bij RSC Anderlecht via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Nog meegeven dat SV Zulte Waregem in deze maand januari 2021 in de Women’s Scooore Super League nog twee keer speelt tegen Sporting de Charleroi zowel thuis (op zaterdag 23 januari 2021) als uit (op vrijdag 29 januari 2021).

 

 

 

Share