Share

Boca Juniors heeft zich tot allereerste kampioen van het Argentijnse vrouwenvoetbal gekroond sinds de invoering van het professionalisme. Dat gebeurde na een doelpuntenfestival in de finale van het Torneo de Transicion 2020 in Buenos Aires tegen stadsgenoot River Plate.

De score deed het niet vermoeden maar er was wel degelijk strijd tussen River Plate en Boca Juniors op het veld! Foto – (c) River Plate

De wedstrijd vond plaats op dinsdag 19 januari 2021 in het Estadio José Amalfitani van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires waar normaal gezien Vélez Sarsfield speelt.

U kan een samenvatting bekijken met dank aan TNT Sport:

 

Er stond dus geen maat op Boca Juniors in deze finale. Bij de rust stond het al 5-0 na doelpunten van Clarisa Huber (1-0, 14de minuut), Yamila Rodriguez (2-0, 15de minuut), Lorena Benitez (3-0, 32ste minuut), Fabiana Vallejos (4-0, 36ste minuut). Andrea Ojeda (5-0, 45ste + 3′ minuut). Na de rust werd de score nog opgedreven met goals van Andrea Ojeda (6-0, 59ste minuut) en Fabiana Vallejos (7-0, 62ste minuut).

Beide teams nemen overigens vanaf vrijdag 5 maart van dit jaar deel aan de de eindronde van de Conmebol Libertadores Feminina 2020 die eveneens in Argentinië zal gespeeld worden en waar het Braziliaanse Corinthians de titelverdediger is. De finale van dat tornooi is op zondag 21 maart 2021!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share