Share

Na de bekendmaking van de nieuwe coach voor het volgende seizoen viel er nog wat nieuws te rapen bij tweedeklasser VVC Brasschaat. Zij gaan immers vanaf het toekomende seizoen samenwerken met Excelsior Mariaburg, zo konden we via een persbericht vernemen.

Foto – (c) EM / VVCB

Als grootste Vrouwen Voetbal Club van Brasschaat (met teams actief in de 2de klasse, de 1ste provinciale en 2de provinciale) zocht VVC Brasschaat een partner om mee verder te evolueren. Na een aantal gesprekken werd deze gevonden in Excelsior Mariaburg, dat in 2019 ontstond uit de fusie van K Mariaburg VK en Excelsior Kaart en op dit moment een 25-tal teams in competitie heeft.

Belgian Red Flame Janice Cayman begon haar carrière bij Excelsior Kaart! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Excelsior Mariaburg investeert momenteel in de renovatie van de accommodatie op Campus Rustoord (het vroegere Excelsior Kaart waarvoor Belgian Red Flame Janice Cayman nog voor uitkwam) met de bouw van nieuwe kleedkamers en de aanleg van een nieuw kunstgrasveld. Het zal vanaf komend seizoen over 3 kunstgrasvelden beschikken op twee locaties (Campus Zwemdok en Campus Rustoord). Dit seizoen konden de teams van VVC Brasschaat er al een paar keer trainen en vanaf volgend seizoen wordt dit de vaste uitvalsbasis. Trainingen en wedstrijden zullen dus steeds op kunstgras plaats vinden.

Bekijk meer hierover via deze link:

Website Excelsior Mariaburg

De samenwerking zal beide verenigingen alleen maar versterken! VVC Brasschaat zal door de “upgrade” van accommodatie verder kunnen blijven groeien in het provinciale en het nationale vrouwenvoetbal. Excelsior Mariaburg krijgt er dan weer in één klap 3 gemotiveerde “thuisploegen” en geëngageerde begeleiders bij en het kan nu ook vrouwenvoetbal toevoegen aan hun visie. Meer dan ooit tevoren zullen meisjes in alle jeugdcategorieën van Excelsior Mariaburg met open armen ontvangen en begeleid worden om zo door te groeien naar een vrouwenteam van provinciaal of nationaal niveau bij VVC Brasschaat.

Beide clubs kijken alvast uit naar deze veelbelovende samenwerking die voor beide clubs nieuwe opportuniteiten biedt. In het komend seizoen zal bovendien bekeken worden hoe deze samenwerking nog verder uitgebouwd kan worden naar de toekomst toe.

Lees nog meer hierover via:

Fb VVC Brasschaat

en via:

Excelsior Mariaburg

Lees over de nieuwe coach bij VVC Brasschaat via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share