Share

Op zaterdag 23 januari 2021 maakte SC Eendracht Aalst Ladies, de sportploeg van het jaar 2020 in Aalst, haar debuut in een rechtstreekse televisieuitzending op Eleven Sports met een thuiswedstrijd tegen Royal Standard de Liège! Het werd vooral een spannende wedstrijd om nooit meer te vergeten voor het team van trainer Dirk Decoen, dat nog altijd nieuw is in deze Women’s Scooore Super League!

Justine Blave haalt uit voor SC Eendracht Aalst. Enkele ogenblikken later staat de 1-0 op het bord! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

SC Eendracht Aalst Ladies won immers met het kleinste verschil na een vroeg doelpunt van Stéphanie Van Gils. De ex-Belgische international was er na elf minuten wedstrijd immers als de kippen bij om een schot van Justine Blave (ex-Standard) dat uit de hoek werd gehaald door Lisa Lichtfus in de rebound van dichtbij met links binnen te trappen (1-0). Haar tweede goal in deze competitie die dus de vrouwelijke Ajuinen, net als in de uitwedstrijd op Sporting de Charleroi, drie belangrijke punten opleverde.

Stephanie Van Gils met een tackle op Aster Janssen. Er werd voor elke bal gestreden in het Pierre Cornelisstadion van Aalst! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Het was een wedstrijd zonder veel kansen maar met enorm veel strijd. De thuisploeg speelde met de debuterende Nederlandse aanwinst Niekie Pellens naast captain Chloe Van Mingeroet centraal in de verdediging vanuit een goeie organisatie en die was moeilijk te ontwrichten. Alleen in het slotkwartier kwam de overwinning nog in het gedrang maar toen stond Silke Baccarne twee keer paraat.

Silke Baccarne hield samen met haar ploeggenoten de nul op het bord thuis tegen Standard! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

SC Eendracht Aalst heeft na deze stuntoverwinning 8 punten uit 11 duels. Royal Standard de Liège heeft er 24 uit evenveel wedstrijden maar het ziet leider RSC Anderlecht opnieuw verder uitlopen. De achterstand bedraagt inmiddels al 9 punten. De vrouwelijke Rouches kunnen op zaterdag 30 januari 2021 revanche nemen voor deze verrassende nederlaag want dan komt SC Eendracht Aalst op bezoek in Angleur!

De speelsters van SC Eendracht Aalst Ladies vielen mekaar in de armen na de onverwachte overwinning tegen Standard! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Lees nog meer over dit duel via:

Website SC Eendracht Aalst Ladies

Bekijk de fotoreportage van Stijn Audooren rond dit duel via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share