Share

Op maandag 25 januari 2021 heeft de crisiscel van de KBVB zoals verwacht het unanieme besluit genomen om alle amateurcompetities voor vrouwen en mannen van het seizoen 2020-21 met onmiddellijke ingang definitief stop te zetten en dit vanwege de coronacrisis die ons land nog steeds parten speelt.

Concreet betekent het dat alleen nog de Women’s Scooore Super League bij de vrouwen en de Jupiler Pro League, de 1B Pro League en de Croky Cup bij de mannen zullen worden voortgezet mits naleving van de met de overheid overeengekomen akkoorden.

Alle andere competities worden als blanco beschouwd en dat is voor het eerst sinds het seizoen 1944-45. Alle rangschikkingen worden geannuleerd en er zullen geen kampioenen noch sportieve stijgers of dalers worden aangeduid.

Er zal ook nog wat het vrouwenvoetbal betreft (voor het tweede jaar op rij) geen winnaar zijn voor de Beker van België bij de vrouwen want ook deze competitie kent geen vervolg. Dat geldt eveneens voor het Futsal dat ook stopgezet wordt.

Geven we nog mee dat er in de eerste en de tweede klasse van het Belgische vrouwenvoetbal dit seizoen slechts 4 speeldagen actie was.

Bekijk de uitslagen van die 4de speeldag 2020-21 in eerste en tweede klasse via:

Vrouwenteam.be

en ook nog via:

Vrouwenteam.be

Voor nog meer informatie over de annulering van de meeste competities in het Belgische amateurvoetbal kan U terecht via:

Website KBVB / RBFA

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
 
 
Share