Share

Op dinsdag 16 februari 2021 is er in het Zwitserse Nyon geloot voor de achtste finales van de UEFA Women’s Champions League. Er waren in totaal nog twee clubs met Belgian Red Flames betrokken bij deze loting: Justine Vanhaevermaet met het Noorse LSK Kvinner en Janice Cayman met titelverdediger Olympique Lyonnais.

Justine Vanhaevermaet speelde met SC Sand eind 2018 in de Frauen-Bundesliga maar ze kwam nog niet in actie tegen VfL Wolfsburg! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Justine Vanhaevermaet, die vanwege de covidbeperkingen moet afzeggen voor het Three Nations One Goal Tournament waarbij de Belgian Red Flames zullen spelen tegen Nederland en Duitsland zal het met haar Noorse club LSK Kvinner opnemen tegen het Duitse VfL Wolfsburg, tweevoudig winnaar van deze trofee en vorig seizoen voor de derde keer verliezend finalist. De heenwedstrijd is op woensdag 3 of donderdag 4 maart 2021 in Duitsland. Janice Cayman mag het met Olympique Lyonnais dan weer eerst thuis opnemen tegen het Deense Bröndby, de ploeg die zich vorige week na strafschoppen als laatste wist te plaatsen voor deze achtste finales. In de eerste ronde lukte Janice Cayman één van de zes doelpunten van haar club tegen het Italiaanse Juventus!

Janice Cayman mag het met Olympique Lyonnais opnemen tegen Bröndby! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Dit zijn alle achtste finales in de UEFA Women’s Champions League 2020/21:

VfL Wolfsburg – LSK Kvinner;

FC Barcelona – Fortuna Hjörring;

Rosengård – St. Polten;

BIIK Kazygurt – Bayern München;

Manchester City – Fiorentina;

Sparta Praha – Paris Saint-Germain;

Olympique Lyonnais – Bröndby;

Chelsea – Atlético Madrid;

De heenwedstrijden zijn op woensdag 3 en donderdag 4 maart 2021, de terugwedstrijden staan op woensdag 10 en donderdag 11 maart 2021. De finale staat op zondag 16 mei 2021 op het programma in het Gamla Ullevi van Göteborg.

Lees nog meer over de loting via:

UEFA.com – UWCL 2020-21

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share