Op de laatste speeldag in de Bundesliga moest nog uitgemaakt worden welk team het tweede UWCL-ticket zou veroveren. VfL Wolfsburg, de finalist van de UWCL, begon aan de laatste 90 minuten van de competitie met 1 punt voorsprong op 1.FFC Frankfurt.

Het team van de met buikgriep ontbrekende Belgian Sparke Red Flame Tessa Wullaert haalde het door thuis in het AOK Stadion voor 2.107 toeschouwers met 5-2 te winnen tegen het al gedegradeerde 1.FC Köln. De Zwitserse Vanessa Bernauer scoorde al vroeg 2 keer (1-0, 9de en 2-0, 11de minuut) terwijl Alexandra Popp (3-1, 41ste minuut), de Zweedse Nilla Fisher (4-2, 80ste minuut) en de Poolse Ewa Pajor (5-2, 81ste minuut) voor de andere thuisdoelpunten zorgden Virginia Kirchberger (2-1, 33ste minuut) en Lise Munk (3-2, 77ste minuut) scoorden voor 1.FC Köln.

Kathy Hendrich (links) en Jackie Groenen (rechts) sloten het seizoen af met winst maar zonder een Europees ticket! Foto - Paul Dijkmans

Kathy Hendrich (links) en Jackie Groenen (rechts) sloten het seizoen af met winst maar zonder een Europees ticket! Foto – Paul Dijkmans

1.FFC Frankfurt met Kathy Hendrich en de scorende Jackie Groenen (de 2-0 in de 44ste minuut) in de basis won eveneens thuis tegen Bayer 04 Leverkusen met 4-0 maar het kwam dus een punt tekort om ook volgend seizoen opnieuw Europees voetbal te mogen spelen. Mandy Islacker, die twee keer scoorde (3-0 in de 77ste en 4-0 in de 78ste minuut), haalde de titel van topschutter (17 goals) binnen ten koste van de Nederlandse Vivianne Miedema (14 goals). Kampioen Bayern München kwam thuis immers niet verder dan een gelijkspel tegen Hoffenheim (1-1 na goals van Isabella Hartig in de 55ste minuut voor de bezoekers en van Mana Iwabuchi voor de kampioen in de 60ste minuut). De andere uitslagen op de slotdag waren Werder Bremen – Turbine Potsdam 1-4, SC Freiburg – SGS Essen 1-2 en FF USV Jena – SC Sand 1-0.

12.1.FC Köln 22-12 (20-60).

Bayern München en VfL Wolfsburg spelen volgend seizoen opnieuw UWCL. Werder Bremen en 1.FC Köln spelen volgend seizoen in de 2de Bundesliga terwijl MSV Duisburg en Borussia Mönchengladbach de nieuwkomers zullen zijn!

Tessa Wullaert eindigde op de 31ste plaats in de topschutterstand. De Sparkle van 2015 lukte 4 competitiegoals voor VfL Wolfsburg dit seizoen net als haar ploeggenoten Ramona Bachmann en Zsanett Jakabfi. Lena Goessling, Lara Dickenmann en Vanessa Bernauer waren 5 keer succesvol, Caroline Graham Hansen en Alexandra Popp zijn de clubtopscorers met 6 goals! Bij 1.FFC Frankfurt scoorden Kathy Hendrich en Jackie Groenen elk 1 competitiegoal dit seizoen!

In de tweede Bundesliga-Noord verloor Jessy Atila op de slotdag met Herforder SV op bezoek bij kampioen MSV Duisburg met 3-1. Herforder SV eindigde het seizoen op de 4de plaats met 37 punten uit 22 duels. Het moet FSV Gütersloh (43), BV Cloppenburg (49) en MSV Duisburg (66 op 66) laten voorgaan. Jessy Atila speelde 21 duels en ze scoorde 5 keer voor de club die met Giustina Ronzetti de topscorer in de rangen had (23 goals)!

Bekijk de video rond VfL Wolfsburg – 1.FC Köln met dank aan DFB-TV:
DFB TV

Bekijk de goal van Jackie Groenen in 1.FFC Frankfurt – Bayer 04 Leverkusen met dank aan DFB-TV:
DFB TV

PS: Tessa Wullaert speelt nu zaterdag 21 mei 2016 de finale van de Duitse beker in Keulen tegen SC Sand. De aftrap is om 15 uur en de wedstrijd is live te zien op ARD vanaf 14u30. Op donderdag 26 mei 2016 staat ze met haar club ook in de finale van de UWCL tegen Lyon. Dit duel zal U ook op televisie kunnen bekijken want France 2 zal de wedstrijd rechtstreeks uitzenden vanaf 17u50!

Tickets voor de Duitse bekerfinale kan U via deze link bestellen:

Website DFB – Tickets Pokal der Frauen

Voor nog meer over de finale van de UWCL op donderdag 26 mei 2016 in Reggio Emilia kan U hier terecht: