Share

Op dinsdag 2 maart 2021 maakte de Duitse club TSG Hoffenheim 1899 op het middaguur bekend dat Belgian Red Flame en Gouden Schoen Tine De Caigny van RSC Anderlecht voor de komende twee seizoenen in de vrouwelijke Bundesliga gaat spelen.

Tine De Caigny in het truitje van TSG Hoffenheim waar ze ook met het nummer 6 zal spelen! Foto – (c) TSG Hoffenheim 1899 / TVW / TDC

Het is geen verrassing dat de 23-jarige topschutster van de EK-kwalificatiecampagne met de Belgian Red Flames richting Engeland 2022 (12 goals) na drie en een half jaar bij RSC Anderlecht in de komende zomer België zal verlaten. Ze deed dat eerder in 2016 toen haar club Lierse SK uit het vrouwenvoetbal verdween voor een Noors avontuur maar toen was ze nog te jong liet ze zelf al meermaals verstaan. Nu ze wat ouder en meer maturiteit heeft koos ze voor een nieuwe uitdaging in Duitsland waar ze ook profvoetbalster wordt. TSG Hoffenheim is een club die nog nooit Duits landskampioen of bekerwinnaar werd in het vrouwenvoetbal en die nog maar sinds het seizoen 2013/14 op het hoogste niveau speelt. Vorig seizoen eindigde het voor de allereerste keer op de derde plaats. Ook dit seizoen staat het derde in de Flyer Alarm Bundesliga en als het die plaats kan behouden mag het volgend seizoen deelnemen aan de vernieuwde formule van de UEFA Women’s Champions League. De club telt op dit moment zowel enkele Duitse, enkele Oostenrijkse en een Zwitserse international en staat onder leiding van de Duitser Gabor Gallai. De eigenaar van de club is de 80-jarige Dietmar Hopp, een software-engineer en ondernemer, die volgens het Amerikaanse Business Magazine Forbes tot de honderd rijkste mensen ter wereld behoort. 

Tine De Caigny, de Gouden Schoen en topschutster van de Belgian Red Flames op weg naar het EK 2022 in Engeland, gaat later dit jaar in Duitsland voetballen! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Tine De Caigny, 59 interlands en 25 goals, is overigens niet de eerste Belgische speelster die haar geluk in Duitsland gaat zoeken. In het verleden was dat ook al het geval voor Nadia Dermul (FCR Duisburg), Inge Heiremans (VfL Wolfsburg), Femke Maes (FCR Duisburg), Heleen Jaques (Herforder SV en Turbine Potsdam), Jessy Atila (bij ons nog bekend als Jessy Torreele) (Herforder SV), Tessa Wullaert (VfL Wolfsburg), Justien Odeurs (FF USV Jena), Jacqueline Broux (MSV Duisburg) en Justine Vanhaevermaet (SC Sand).

Deze redactie wenst Gouden Schoen Tine De Caigny nu al veel succes met de nieuwe uitdaging vanaf volgend seizoen!

U kan meer lezen over deze transfer via:

Website TSG Hoffenheim 1899

en via:

Fb Tom Vanwatermeulen

en via:

Sporza.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share