Share

In de krant Het Belang van Limburg kon U op dinsdag 2 maart 2021 lezen dat er een einde gekomen is aan het korte huwelijk tussen KRC Genk Ladies en Belgisch recordinternational Aline Zeler. Ze gingen na gezamenlijk overleg op maandagavond 1 maart 2021 definitief uit elkaar.

Aline Zeler bij haar eerste optreden voor KRC Genk Ladies op bezoek bij Club YLA begin september 2020! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Bij het begin van dit schooljaar kwam het verrassende nieuws dat Aline Zeler opnieuw ging voetballen en dat bij KRC Genk Ladies. Ze was bijzonder enthousiast en had een overeenkomst getekend tot 31 mei 2021. Op zaterdag 5 september 2020 op de tweede speeldag in de Women’s Scooore Super League zette Guido Brepoels haar meteen in de basis op bezoek bij Club YLA. Aline Zeler speelde de volledige wedstrijd die door KRC Genk Ladies met 5-2 verloren werd. Vreemd genoeg was dat haar enige volledige wedstrijd voor KRC Genk Ladies want ze zou enkel nog 27 minuten meespelen op vrijdag 11 december 2020 op bezoek bij Sporting de Charleroi toen ze op het veld kwam in de plaats van Hanne Merkelbach. Het bleef daar 0-0.

Aline Zeler komt op vrijdag 11 december 2020 het veld op ter vervanging van Hanne Merkelbach. Het zou haar laatste optreden zijn voor KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Ook na nieuwjaar kwam Aline Zeler nog niet in actie. TV Lux maakte een reportage met haar rond het duel KRC Genk Ladies – Standard.

Website TV Lux

Op maandag 1 maart 2020 is er dan een overeenkomst gevonden tussen beide partijen waarbij Aline Zeler drie maanden eerder dan voorzien kon vertrekken bij KRC Genk Ladies.

Foto – (c) Frédéric Raevens

Terwijl KRC Genk Ladies geen verdere uitleg verschafte (zie het bericht op Sporza van maandagavond 1 maart 2021) wou Aline Zeler achteraf wel nog eventjes de puntjes op de i zetten en haar versie van de feiten geven. Het zijn beslissingen van coach Guido Brepoels die aan de basis liggen van het vervroegd einde van de overeenkomst, zo liet de speelster onze redactie weten in het verhaal dat U hieronder kan lezen.

“De sportieve cel was op voorhand op de hoogte dat ik opnieuw op niveau zou moeten komen. Ik was bereid om daar hard voor te werken en ik heb van begin september tot 1 december twee keer per dag getraind. Op dat ogenblik vond ik zelf dat ik fit was want ik ken mijn lichaam. Maar ik ben natuurlijk geen speelster meer van 18 jaar oud. Het spreekt voor zich dat je van iemand van 37 niet kan verwachten wat je van een jongere verwacht. Maar bij de fysieke testen tijdens de winter gaf de physical coach me aan dat ik door een gebrek aan explosiviteit bij de B-kern zou moeten trainen. Ik gaf toen aan dat ik nooit de meest explosieve speelster geweest ben, ook niet toen ik twintig of dertig was.”

“Eerst was het dus mijn explosiviteit en meest recent kreeg ik dan te horen dat er geen echte klik was tussen mij en de coach. Opmerkelijk was wel dat Guido Brepoels niet aanwezig was tijdens de afrondende gesprekken met de club want hij was toen trainingen aan het geven.”

“Ik bekijk deze periode als een mislukking en het is jammer dat het op deze manier gelopen is. Ik had graag de jeugdige talenten bij KRC Genk Ladies op en naast het veld van begeleiding voorzien want ik had een goed contact met hen. Maar er zijn blijkbaar andere meningen binnen de club en dat moet ik accepteren. Het ligt in mijn karakter om altijd alles te geven bij elk project waarvoor ik ga maar dat is nu niet gelukt en dat hing deze keer niet af van mijn kwaliteiten maar van één persoon.”

“Ik wil echter positief blijven door dit op te nemen als een extra ervaring in mijn leven. Ik wilde in augustus 2020 vooral opnieuw een ploeg vinden, een groep vrouwen om mee te trainen en het gras ruiken. Ik heb veel plezier gehad met de speelsters op training. De groep heeft me altijd een goed gevoel gegeven en ik was graag bij KRC Genk Ladies. Ik wens hen dan ook een goed einde van het seizoen toe. Misschien is er slechte, interne communicatie geweest die het moeilijk heeft gemaakt, maar ik neem mijn verblijf bij deze club mee en stop die als een extra levenservaring in mijn rugzak. Ik ken het vrouwenvoetbal goed genoeg om te beseffen dat je niet van de ene dag op de andere dag kan verwachten dat de omkadering dezelfde zal zijn als die in het mannenvoetbal.”

Aline Zeler kijkt ondanks de negatieve ervaring toch vooruit! Foto – (c) Frédéric Raevens

“Ik ga blijven trainen, lopen en fietsen en hopelijk kan ik in de toekomst een nieuwe club vinden waar ik wel nog kan voetballen of eventueel jonge talenten begeleiden. Het belangrijkste op dit moment is om positief te blijven en vooruit te blijven kijken.”

Lees ook nog de aankondiging van de definitieve breuk op maandagavond 1 maart 2021 via Sporza:

Sporza.be

Lees op de website van KRC Genk Ladies:

Website KRC Genk Ladies

Lees over de terugkeer van Aline Zeler in het vrouwenvoetbal begin september 2020:

Vrouwenteam.be

Foto – (c) Editionsmemory.be

U kan uiteraard ook nog meer lezen over de voetbalcarrière van Aline Zeler in haar boek ‘Aline Zeler, le foot féminin de A à Z.’ geschreven door journalist Thierry Lefévre. Er is ook een versie in het nederlands beschikbaar onder de titel ‘Aline Zeler, het vrouwenvoetbal van A tot Z’. Beide boeken zijn te verkrijgen bij Editionsmemory.be.

Zie nog meer hierover via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 
Share