Share

Italië plaatste zich vorige week in Firenze voor het EK Vrouwenvoetbal 2022 in Engeland en dat ging ook in de Italiaanse media niet onopgemerkt voorbij. Cristiana Girelli, op dit moment topschutster van de Italiaanse Serie A en derde beste schutter aller tijden bij de Squadra Azzurine, mocht op woensdagavond 3 maart 2021 haar levensverhaal komen vertellen op het festival van San Remo.

Cristiana Girelli op het podium van het Festival van San Remo op woensdagavond 3 maart 2021! Foto – (c) Alfonso Catalano / SGP Italia

Het festival van San Remo is een liedjesfestival dat al sinds 1951 wordt gehouden en dat jaarlijks op de openbare omroep Rai Uno wordt uitgezonden. Heel veel bekende muzikanten hebben aan dit festival meegedaan en voor sommigen onder hen (Eros Ramazotti, Andrea Boccelli en Laura Pausini) betekende hun deelname ook het begin van een grote internationale carrière. Op woensdag 3 maart 2021 mocht er dus een voetbalster op bezoek komen naar het festival om kort haar levensverhaal te vertellen en een artieste aan te kondigen. De eer was weggelegd voor Cristiana Girelli, de speelster van Juventus die dit seizoen al 16 doelpunten lukte in de Serie A en bij het Italiaanse nationale vrouwenvoetbalteam op dit ogenblik 39 goals telt in 73 interlands.

Cristiana Girelli op 7 maart 2018 in Larnaca toen ze de trofee kreeg van topschutster van de Cyprus Women’s Cup 2018! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In het komende weekend speelt Cristiana Girelli op zondag 7 maart 2021 om 12u30 met Juventus de topper thuis tegen AC Milan! Juventus is eerste met 42 op 42, AC Milan volgt op 3 punten. Sassuolo met de Belgian Red Flames Diede Lemey en Davina Philtjens staat op de derde plaats met 31 punten op 42. Nog meegeven dat de heenwedstrijd op San Siro op maandag 5 oktober 2020 eindigde op 0-1. Het enige doelpunt toen kwam van Cristiana Girelli vanop de strafschopstip!

Bekijk de video van de heenmatch in de Serie A met dank aan AC Milan TV:

 

Lees nog meer over de Italiaanse kwalificatie voor het EK 2022 in Engeland via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share