Share

Op vrijdag 5 maart 2021 is het niet alleen tijd voor de 15de speeldag in de Belgische Women’s Scooore Super League. Er staat ook internationaal voetbal op het programma. In Argentinië gaat immers de 12de editie van de Copa Conmebol Libertadores Feminina 2020, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de UEFA Women’s Champions League, van start.

De groepsindeling voor de Conmebol Libertadores Feminina 2020! Foto – (c) Conmebol Libertadores Feminina

Het is titelverdediger Corinthians uit Brazilië dat om 17 uur  lokale tijd (dat is 21 uur bij ons) in groep A aan het tornooi met 16 teams begint tegen El Nacional, de kampioen van Ecuador. De wedstrijd gaat door in het Estadio Nuevo Francisco Urbano van Morón (Buenos Aires) en de scheidsrechter is Maria Belén Carvajal uit Chili. Kindermann Avai, dat andere team uit Brazilië, speelt op hetzelfde moment de eerste wedstrijd in groep B tegen Deportivo Trópico, de kampioen van Bolivië. Een duel dat zal plaatsvinden in het José Amalfitani Stadion, de thuishaven van Velez Sarsfield, eveneens in Buenos Aires. Dat duel staat onder leiding van Anahi Fernandez uit Uruguay.

De titelverdediger kreeg kort voor het vertrek nieuwe reistassen om naar Argentinië te vliegen! Foto – (c) Corinthians FF

Vanaf zondag 14 maart 2021 worden de kwartfinales gespeeld en de finale is voorzien op zondag 21 maart 2021 in het José Amalfitani Stadion. Nog meegeven dat dit tornooi oorspronkelijk van 25 september tot 11 oktober 2020 in Chili zou gespeeld worden maar vanwege de COVID-19 pandemie werd die uiteindelijk eerst uitgesteld en vervolgens verplaatst naar deze datum in Argentinië. De editie van 2021 staat inmiddels op de agenda van 30 september tot 16 oktober 2021 in Chili.

U kan de Libertadores Feminina 2020 volgen via:

Website Conmebol

en dit is de link voor de livestream van alle wedstrijden:

Fb CopaLibertadores

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
 
Share